Fynsk repromester 2010 er kåret

Leif Juul Sørensen er kåret som bedst til reproduktion i område Fyn med omliggende øer.

I det forgangne år har VikingDanmark for alvor sat fokus på reproduktion, og vil fortsætte med at gøre det i de kommende år. Derfor har foreningen valgt at udpege en repromester i forbindelse med foreningens områdemøder, der for tiden er i færd med at blive afviklet.

Betingelserne for at deltage i konkurrencen er, at besætningen er ydelseskontrolleret, at der minimum er 50 køer, og at der ikke er brugt foldtyr.

I område Fyn mede omliggende øer kandiderede Kim Ellebæk Hansen, Middelfart, Leif Juul Sørensen, Ærøskøbing, og Espe – Holm Landbrug I/S, Nørre Åby om 1. pladsen, der gik til Leif Juul Sørensen med Kim Ellebæk Hansen og Espe – Holm Landbrug I/S på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

Leif Juul Sørensen har 116 årskøer. Insemineringsprocenten er 100, drægtighedsprocenten 58 og reproduktionseffektiviteten 0,58. Kim Ellebæk Hansen har 200 årskøer, Insemineringsprocenten er 76, drægtighedsprocenten er 57 og reproduktionseffektiviteten 0,43. Espe – Holm Landbrug I/S har 319 årskøer, insemineringsprocenten er 76, drægtighedsprocenten er 55 og reproduktionseffektiviteten 0,42.

Læs også