Strømaskine skifter navn

AGROMEK: FarmClean er det nye navn på strømaskinerne fra Grams Slotssmedie, der tidligere gik under navnet CleanGirl. Det nye internationalt klingende navn lanceres på Agromek og skal bruges i forbindelse med en større satsning på eksportmarkedet.

Nogle navne fungerer bare bedre internationalt, klinger bedre og giver de rette associationer. Sådan forholder det sig også med strømaskiner.

I hvert fald hvis man spørger Niels Nederby, der sammen med Hans Skovby ejer og driver Gram Slotssmedie, hvor man producerer strømaskinen FarmClean, der hidtil har været produceret og markedsført under navnet CleanGirl.

- Navneskiftet sker fordi vi vil ind på eksportmarkedet, hvor FarmClean lyder bedre end GleanGirl, forklater Niesls Nederby, der tilføjer at man lige nu allerede er på markedet i England, Franskrig og Holland, mens målet er hele Europa.

Niels Nederby lægger ikke skjul på, at en større eksport er nødvendig, da markedet i Danmark er for lille til at opretholde en rentabel produktion af strømaskinerne.

Og med FarmClean har man gode kort på hånden:

- Vi lancerede sidste år Lime Boxen, og den har kunderne taget til sig i en grad, så den nu er standardudstyr på alle maskiner, forklarer Niels Nederby.

Lime Boxen var en af to nyheder som Gram Slotssmedie lancerede på sidste års Agromek. Boxen gør det muligt at iblande tørdesinfektionsmiddel i en jævn og reguleret mængde i den strøelse der er i maskinen i for af eksempelvis savsmuld og finsnittet halm. Lime Boxen kan indstilles til at strø 25, 45 eller 65 gram pr kvadratmeter.

Og det er noget der virker. I hvert fald har tilbagemeldingerne fra de kunder i form af landmænd, der har haft boxen monteret på deres strømaskiner været gode.

- Vi har set eksempler på store fald i celletal fra 300.000 og ned under 200.000, forklarer Niels Nederby, der også har set eksempler på yverbetændelse der er blevet fjernet 100 procent – ved at udnytte fordelen med at bruge et udtørringsmiddel og desinfektionsmiddel.

Han tilføjer, at fordelen fed strømaskinen generelt også er, at den kun doserer ud ved fremdrift og dermed er kørselsafhængig. Det betyder at der  ikke er spild. Samtidig er firehjulstræk nu standard på strømaskinen der drives af en 23 hk 3/LC dieselmotor. Den totale længde, bredde og højde er 95 x 295 x 140 cm, mens kassen til savsmuld eller finsnittet halm rummer 725 liter. Frontkosten  kan vandre 50 cm til hver side afhængig af rotationsretningen og kan feje i højder fra 0 – 28 cm. Lime Boxen rummer 15 liter desinfektionsmiddel.

Læs også