Fynsk støtte til Arlas investeringspolitik

MÆLKEPENGE: - Men det skal føre til en højere mælkepris, understreger formanden for de fynske kvægbrugere, Lars Iversen.

Selv om mælkeproducenternes økonomi fortsat er stram efter sidste års økonomiske nedtur, er formanden for Fynsk Kvæg, Lars Iversen, klar til at støtte Arla Foods beslutning om at hæve konsolideringen med 4 til 4,5 milliarder kroner frem mod 2015.

- Som mælkeproducent er det naturligvis hårdt lige nu og her, hvor vi alle sammen står og mangler penge, men jeg tror på, at det er det rigtige at gøre, hvis vi vil bevare et stærkt dansk mejeriselskab, siger Lars Iversen, som blandt andet henviser til de fusioner og sammenlægninger, der sker på det europæiske mejerimarked.

- Når jeg som mælkeproducent er parat til at øge investeringerne i vores mejeriselskab, så er det fordi, Arla indtil nu har bevist, at de er i stand til at klare sig godt i konkurrencen på det europæiske mejerimarked, siger Lars Iversen.

- Men jeg er heller ikke i tvivl om, tilføjer han, at hvis investeringerne ikke fører til en højere mælkepris, så tror jeg ikke på, at andelshaverne gør det en gang til. Det er helt klart, at vi forventer en højere afregning, og det vil Arla blive holdt op på i fremtiden.

Godt når mælkeprisen stiger
Arla Foods har netop hævet mælkeprisen til andelshaverne med 7,5 øre. Dermed er Arla-noteringen 294 øre for konventionel mælk og 351,9 øre for økologisk mælk. Stigningen sker ifølge ledelsen med baggrund i positive forventninger til 4. kvartal.

- Det er altid godt, når mælkeprisen stiger. Det er med til at skabe optimisme og mod på tilværelsen ude på bedrifterne. Det er rigtig også godt, når Arla kommer med små stigninger i mælkeprisen, for er der penge til det, skal de ud til mælkeproducenter så hurtigt som overhovedet muligt, siger Lars Iversen.

Formanden for Fynsk Kvæg ønsker også at bevare andelsformen i det dansk-svenske mejeriselskab, der har cirka 7.300 andelshavere.

- Andelsformen er stadigvæk den rigtige selskabsform for os som mælkeproducenter, fordi vi har et selskab, der kan klare sig internationalt. Så længe vi kan det, er det rart at være medejer af selskabet med den indflydelse, det giver, siger Lars Iversen.

 

Læs også