Positive gæster

åbent landbrug: Der var ingen kritikere af landbrugets produktionsmetoder mødt op ved årets »åbent landbrug« arrangement. De fynske værter havde en herlig søndag med over 3.000 besøgende.

- Der var udelukkende positive tilkendegivelser.

Minkavler Claus Andersen og hans hustru Anette havde en herlig dag med ikke mindre end 400 besøgende på deres farm i Ullerslev, da de forrige søndag var blandt de fem fynske værter ved det landsdækkende arrangement, »Åbent Landbrug 3. søndag i september«.

Pelsdyrproduktionen har ellers trukket kedelige avisoverskrifter det seneste års tid, men Claus Andersen oplevede slet ingen negative reaktioner.

- Man kunne se, hvordan vore mink trives, og det er vor fornemmelse, at alle fik en god oplevelse med hjem.

Han kunne samtidig fortælle gæsterne, at minkavlerne i år har det hidtil bedste økonomiske år, som følge af stor efterspørgsel efter pelsværk verden over. Til gengæld står man overfor nye investeringer i takt med de nye regler for burstørrelser.

Flotte besøgstal
Det største besøgstal oplevede mælkeproducent Jørgen Nielsen på Troelsmose i Gundersø ved Blommenslyst. Her kom der 1484 gæster.

Sidste år var Troelsmose også vært, og det samme skulle Ravnebjerg Mink have været. Men sygdom i besætningen forhindrede dette.

- Det er rigtig flotte besøgstal, og ikke mindst at 400 besøger en minkfarm siger noget om interessen for vort arrangement, siger Gudbjörg Einarsdóttir, der er kontaktperson og praktisk koordinator mellem Landbrug & Fødevarers samfundskommunikationsafdeling og de fynske landboorganisationer, som nu hver især arrangerer lokale arrangementer.

På de tre øvrige åbne fynske kvæggårde var der på Lykkesholm i Harndrup 709 besøgende, på Bodebjerg Fårebrug i Køng kom der 308 gæster, og på Bjergager på Helnæs var besøgstallet på 271. 

På landsplan deltog tilsammen 53.916 børn og voksne ved Åbent Landbrug 3. søndag i september på 64 gårde.

(3) 33-39-fy

 

Læs også