Klar til at åbne døren

Kim Kjær Knudsen åbner stalddøren for formentlig omkring 1500 besøgende til Åbent Landbrug på søndag.

Det er ikke hver dag, at man får besøg af omkring 1500 mennesker hjemme på bedriften. Ikke desto mindre er det besøgsantallet, som Kim Kjær Knudsen har fået stillet i udsigt, når han på søndag holder Åbent Landbrug for første gang på sin gård i Allindemagle tæt på Ringsted.

- Jeg blev ringet op af Gefion, der manglede en sobesætning, og da jeg synes, at det er et godt formål, så sagde jeg ja til det, forklarer den blot 24-årige Kim Kjær Knudsen.

- Både min kæreste og min far har frarådet mig det, fordi der var en stor arbejdsbyrde i det, men jeg håber da, at det betaler sig, fortæller han, men indrømmer dog, at det har presset ham lidt mere end forventet efter, at høsten blev så forsinket.

Han ejer Allindemaglegaard, hvor han bor sammen med sin kæreste Maria. De har 1200 søer på gården, hvor der bliver produceret 35.000 smågrise, som de sælger fra ved syv kilo. Og så har de en slagtesvinestald med 5.800 grise og 240 hektar markdrift.

Handler om dyr
Kim Kjær Knudsen købte gården for tre år siden, og har siden tilbygget sostalden, derudover driver han en del udlejningsvirksomhed med lejligheder på gården og nogle huse i området.

Men på søndag er det dyrene, det kommer til at handle om.

- Det er mest dyrene, de skal se. Jeg vil gerne vise dem, hvordan vi gør, så de har noget at stå i mod med i forhold til det, som de ser i fjernsynet. Landbruget har ikke noget godt image og specielt ikke svineproducenter, og derfor tror jeg, det er vigtigt at åbne op og vise en moderne svineproduktion i Danmark, siger Kim Kjær Knudsen.

Køb dansk
Han kan godt lide formidlingsdelen og tidligere på året stod han også og fortalte om svineproduktion i »Griseriet« på Roskilde Dyrskue.

- Det viste sig egentlig, at folk er ret positive, og derfor vil jeg da også gerne gøre det her, siger Kim Kjær Knudsen.

Skal han komme med ét budskab på dagen, så er det, at forbrugerne skal tænke sig om, når de handler ind.

- Når forbrugerne står og kigger ned i køledisken, så håber jeg, at de vil købe dansk i stedet for tysk eller polsk. Hvis de ikke gør det, så synes jeg heller ikke, at de kan stille alle de krav til dansk landbrug, som de gør, siger Kim Kjær Knudsen.

I alt er der 19 landmænd på Sjælland og Lolland-Falster, der har valgt at åbne gården for besøgende på søndag. Du kan læse mere om arrangementet på www.aabentlandbrug.dk.

I Landbrug ØST uge 39 kan du læse, hvordan dagen forløb hos Kim Kjær Knudsen.

Læs også