Den røde ko vandt

HJØRRING DYRSKUE: Med 26.500 besøgende, en helt fyldt maskinudstilling og hele 14 24-pointsdyr blev Hjørring Dyrskue en succes.

Jens Eigil Hermansen fra I/S Kokkenborg i Dronninglund har udstillet på dyrskue i 45 år, men han kan ikke huske, at det nogensinde er gået så godt til et dyrskue som det gjorde i Hjørring i år. Familien vandt den yngre modelko, bedste kvie og bedste besætningsgruppe. Og de stod nummer to ved det bedste yver.

Så faderen var både glad og stolt da sønnen Rene Hermansen i den aller sidste konkurrence også kunne trække I/S Kokkenborgs røde Asconadatter ind som vinder af den mest ærefulde titel på dyrskuet, den som Miss Vendsyssel 2010.

- Den udtrykker racens avlsmål på bedste måde. Det er en moderne RDM-ko med gode ben og et super yver, lød dommer H.C. Hansens kommentar.

Også Hjørring-skuets ældste Dansk Holstein ko, en otte kalvs ko fra Damsiggård, fik topkarakteren 24 point og blev valgt som modelko ved dens første dyrskueoptræden. Det var den eneste der fik topkarakteren 24 point indenfor Dansk Holstein.

- Jeg har godt vidst, at det er en ko med stærke lemmer, men ikke så god. Den har altid virket lidt nervøs og bange, og derfor har jeg ikke haft den med på dyrskue før. Men på opfordring fra kvægavlskonsulent Jørgen Buur gik jeg i gang med at træne den, og den har været helt eksemplarisk her i dag, lød det fra en glad og overrasket ejer, Hans Jørgen Andersen fra Damsiggård ApS, efter debutsejren til Funkis-datteren nr. 455 fra besætningen på 120 køer i Hørmested ved Sindal.

Af de otte kalve, som 11 år gamle nr. 455 hidtil har fået, beklager ejeren, at kun de to har været kviekalve.

Læs også