Limegrønne landmænd dominerede bølleløb

MOTIONSLØB: For andet år i træk udgjorde fynske landmænd den største gruppe i Bølleløbet ved Skallebølle.

Selv om regnen silede ned over sportspladsen bag Skallebølle Skole, havde 45 fynske landmænd snøret løbeskoene og stillede op i Bølleløbet, der sidste lørdag blev afviklet for 27. gang i forbindelse med den årlige byfest i Skallebølle ved Vissenbjerg.

De 45 landmænd, der alle var udstyret med en iøjefaldende limegrøn løbetrøje fra landboforeningen Centrovice, satte for andet år i træk, deres tydelige præg på løbet, idet de udgjorde langt den største gruppe blandt de i alt 130 deltagere i løbet.

Det var dog ikke så mange som sidste år, hvor ikke færre end 130 landmænd – altså lige så mange som hele det samlede felt i år – deltog i Skallebølle Sportsklubs traditionsrige motionsløb.

Dårligt vejr
Årsagen til det faldende deltagerantal tilskrives først og fremmest vejrgudernes manglende vilje til at sende solen på weekendarbejde.

- Sidste år var det solskinsvejr, og folk sad og nød vejret og stemningen efter løbet. I år var vi fuldstændig gennemblødte og iskolde, da vi kom i mål, og så handlede det bare om at komme hjem og få varmen bagefter, fortæller socialkonsulent Sylvia Fredenslund fra Centrovice.

Det var Sylvia Fredenslund, der selv er aktiv løber, som sidste år tog initiativ til de fynske landmænds deltagelse i Bølleløbet i Skallebølle. Det skete – ligesom i år – under mottoet »Landmænd løber for livet«.

Flere på den lange distance
- Det med at løbe for livet er sådan set dobbelttydigt. Det handler både om, at løbe for at få et sundt liv, men det handler også om at signalere, at landmænd i dag skal løbe stærkt for at overleve i en hektisk branche, siger den fynske socialkonsulent.

- Mange landmænd tror, de er i god form, fortsætter hun, men pulsen skal op og arbejde over 70 procent af kapaciteten, før det for alvor rykker noget. Så modvirker det til gengæld også stress, som mange landmænd – ligesom folk indenfor alle mulige andre faggrupper – også lider af.

Sylvia Fredenslund understreger, at det under ingen omstændigheder handler om, at landmænd bare beklager sig og ser sort på alting, selv om mange landmænd oplever en svær tid i øjeblikket. Tværtimod. Løb handler om livsglæde.

- Alle 45 landmænd gennemførte løbet, og selv om vi ikke var så mange som sidste år, så var der i år flere, som havde valgt at løbe den lange distance på 10,3 kilometer. Det var der ingen, der kunne sidste år. Der løb alle de 130 deltagere fra Centrovice kun den korte distance på 6,4 kilometer, fortæller Sylvia Fredenslund.

- Så vi skal helt sikkert også ud og løbe bølleløb til næste år, forsikrer den fynske socialkonsulent.

Læs også