Et liv med limousiner

LANDSSKUET: Med egen limousinebesætning og som formand for Dansk Limousine Forening har den franske kødkvægsrace indtaget en stor plads i Søren Grunnets liv. I denne uge løber Landsskuet af stablen i Herning – et skue, der er et vigtigt udstillingsvindue for limousine-racen.

I denne uge går startskuddet for Landsskuet i Herning, hvor kød- og malkekvæget igen vil indtage dyrskuepladsen i stort tal. Indenfor kødkvæg vil limousine-racen være stærkt repræsenteret med over 80 tilmeldte dyr. Et af dem vil være den 14 måneder gamle kvie Engkjær Elite, der udstilles af parret Søren Grunnet og Jette Larsen, Billund, der har en stærk tilknytning til racen i mere end én forstand.

Og 37-årige Søren Grunnet er, foruden indehaver af en limousinebesætning på 6 – 7 køer, også formand i Dansk Limousine Forening. Og Landsskuet i Herning har altid stået som noget særligt for Søren, der har været med hvert år i over 25 år:

- Jeg har været med hvert år siden jeg var 10 år gammel. Dengang sammen med mine forældre, der havde simmental, forklarer Søren, der samtidig afslører hvorfor det så endte med at blive limousiner, han satsede på:

- Der er mere kød på limousinerne, og det gav mere på krogen, når der skulle slagtes, husker Søren Grunnet, der købte sine første limousiner i 2003.

Arbejder for racen
For Søren Grunnet er der to vigtige årsager til at være med på Landsskuet, og for hans eget vedkommende også dyrskuerne i Varde og Horsens.

- På Landsskuet er det sociale vigtigt, hvor vi jo bor i Herning i de dage. Men det er selvfølgelig også for at gøre et spark for foreningen og racen, fortæller Søren, der sammenligner forskellen mellem dyrskuerne med racens egne auktioner.

For mens auktionerne især handler om at bestemme priserne på dyrene, så handler dyrskuerne langt mere om at vise dyrene frem og finde nye købere.

- På dyrskuerne møder vi mange af forbrugerne, og Landsskuet er finalen, forklarer Søren.

I Forbindelse med Landsskuet har limousineforeningen traditionen tro den største kødkvægsstand, hvor der i år blandt andet præsenteres nye krydsningskalve, hvor der er krydset limousine med Dansk Holstein og jersey.

Desuden vil man kunne se resultatet af de første erfaringer med kønssorteret sæd, ligesom de to nye avsltyre »Vesterhåb Dario « og »Grønbjerg Dalton« præsenteres. Med de mange udstillede limousine-dyr er det samtidig lykkes at få en fransk dommer med på Landsskuet til bedømmelsen.

Læs også