Fødselsdagsfest uden mislyd

Fredag fejrede Danish Crown femårs fødselsdagsfest for slagteriet i Horsens. Slagteriet er det mest effektive i koncernen og trods fald i slagtninger, var det var en rigtig beslutning at bygge det, fastslår direktør.    

18,6 millioner svin. Så mange er der slagtet på Danish Crowns slagteri i Horsens siden indvielsen for fem år siden.

I anledning af femårsdagen inviterede Danish Crown i fredags til fødselsdagsfest på slagteriet for medarbejdere og gæster.

Moderne slagteri
Selvom slagteriet ligger i Danmark, hvor lønniveauet er højt, så er slagteriet en vigtig forudsætning for at få adgang til en lang række markeder.

- Den første del af slagteprocessen er nødt til at foregå i Danmark, og det topmoderne slagteri i Horsens gør det muligt at lave effektive slagtninger i Danmark. Dansk veterinærgodkendelse er nemlig afgørende for at vi kan få adgang til vigtige markeder som Japan Australien Kina og USA, siger Kjeld Johannesen til Effektivt Landbrug.

- Derimod er det hele 84 procent af vores videreforarbejdede produkter som pølser og pålæg, der produceres i udlandet, hvor lønniveauet er lavere, siger han.

 

- Hvis der var de samme forudsætninger i dag som i 2005, så ja. Dengang blev der slagtet fem millioner flere svin i Danmark end i dag. Derfor kan situationen fra dengang og i dag ikke sammenlignes.

- Men det er vigtigt at slå fast, at slagteriet i Horsens er det absolut mest effektive. Det er her vi får mest for pengene. Derfor er Horsens også årsag til at andre mindre slagterier er blevet lukket.

- Derudover ligger vi nu 25-30 procent over den slagtekapacitet som vi planlagde ved opstarten af slagteriet i 2005. 

Stærke resultater   
Samlet set er der ifølge direktøren grund til optimisme ved fejringen af femårsdagen.

- Vores halvårsregnskab viser med al tydelighed, at nu virker strategiplanen DC Future. Vi har desuden leveret stigende notering til andelshaverne de sidste mange uger. Derfor er der grund til at være tilfreds, siger Kjeld Johannesen.

 

Læs også