Arla hæver prisen 15 øre

Direktionen i Arla har indstillet til bestyrelsen, at man hæver Arla-noteringen med 15 øre fra 30. maj.

I dag beslutter bestyrelsen i Arla på et møde med al overvejende sandsynlighed, at afregningsprisen til mælkeproducenterne skal hæves med 15 øre med virkning fra 30. maj.

Arlas pressechef Theis Brøgger bekræfter således, at det i hvert fald er det som direktionen i Arla har indstillet til bestyrelsen.

- Det er egentlig lidt atypisk, at det er kommet ud nu inden bestyrelsesmødet, men i landmandskredse, har det været ude, at den her indstilling fra Arlas ledelse er på plads. Men sådan er det. Gode nyheder rejser hurtigt, lyder det fra Theis Brøgger.

Stigningen på 15 øre kommer mindre end en måned efter, at Arla sidst hævede mælkeprisen. 3. maj blev Arla-noteringen således hævet med 7,5 øre.

Arlas mælkepris kommer fra 30. maj op på, såfremt bestyrelsen i dag nikker ja til indstillingen, 230,4 øre pr. kilo konventionel mælk.

Ikke de store jubelbrøl fra LDM
Fra Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter tager formand, Peder Mouritsen, godt i mod, at Arla hæver mælkeprisen til leverandørerne. Han havde ikke ventet, at en stigning ville komme nu. Men det er dog stadig ikke noget, som får mælkeproducenterne til at juble.

Stigningen fra Arla kommer nemlig sent i forhold til konkurrenterne i udlandet, som Peder Mouritsen mener, de danske mælkeproducenter i lang tid har halset efter.

- Hvis man vil have mælkeproduktion i Danmark, så er det jo kun nødvendigt med højere priser. Vi har nogle gevaldige huller over de sidste to år, der skal dækkes, lyder det fra Peder Mouritsen, der stadig håber på flere prisstigninger fra Arla i nær fremtid.

Læs også