ACO Funki i ny slank udgave

Staldfirmaet har gennemført en stor omstrukturering, der reducerede de faste omkostninger til en tredjedel. Planlagt underskud før skat på -23 millioner kroner i 2009.

Ekstraordinære omkostninger i forbindelse med en meget stor omstrukturering betød, at ACO Funki A/S ved Herning fik et planlagt underskud før skat på 22,9 millioner kroner i 2009.

Ledelsen i ACO Funki er tilfreds og mener, at virksomheden nu er godt rustet til fremtidens markedssituation. Forventningen er kontrolleret vækst i de kommende år, og et lille plus på bundlinjen allerede i 2010.

- Produktionen er nu 100 pct. outsourcet, og maskinerne er flyttet ud til underleverandører. Det har derfor været muligt at reducere antallet af medarbejdere med over 60 pct., og organisationen er nu klar til at øge salget i takt med, at markedet bedres, lyder det i en pressemeddelelse fra ACO Funki, som leverer staldinventar, fodringsanlæg og ventilation til svinestalde.

Derudover er stisystemet FunkiFlex blevet fuldt implementeret og har erstattet fire gamle produktprogrammer, som nu er udfaset. Ligeledes er antallet af varenumre reduceret til en tredjedel, og lageret er via et stort lagersalg blevet reduceret med otte millioner kroner.

Effektiv
Desuden er et nyt it-system blevet indkørt og er nu fuldt implementeret, og det gamle system blev lukket ned med udgangen af 2009 samtidig med, at en række arbejdsgange blev gjort mere effektive.

Ligeledes er et nyt salgskoncept blevet indført, og det er lykkedes at sælge nogle store projekter efter det nye koncept, blandt andet til Hviderusland og til Rusland.

ACO Severin Ahlmann Holding GmbH har stået bag omstruktureringsprocessen hele vejen igennem, og har netop foretaget et yderligere kapitalindskud på 10 millioner kroner. 

Fulgte budgettet
Foreløbigt ligger ACO Funki A/S salgsmæssigt over budgettet for de tre første måneder, oplyser ledelsen, der glæder sig over, at ACO Funki trods et meget presset marked i 2009 alligevel leverede et salgsresultat, som fulgte budgettet.

- Det ordinære driftsresultat før renter gav et underskud på 1,2 millioner kroner før et stort tab på to store debitorer på i alt 1,9 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen fra selskabet. 

Læs også