Tættere samarbejde på økologiområdet

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer vil udbygge en række samarbejdsområder, men der er ikke tale om en fusion, bliver det understreget.

Landbrug & Fødevarer har samlet hovedparten af landets erhvervsorganisationer på landbrugs- og fødevareområdet. Herunder en stor del af de økologiske landmænd og virksomheder.

Økologisk Landsforening, der er en landsdækkende forening med økologiske virksomheder, landmænd og forbrugere som medlemmer, er dog ikke med.

Foreningen har dog samarbejdet med Landbrug & Fødevarer og det samarbejde bliver nu udbygget på en række områder. Der er dog ikke tale om en fusion. Det drejer sig om landbrugsfaglig - og omlægningsrådgivning, økologisk eksportfremme, udviklingsprojekter og forskningspolitik.

- Vi har en række områder, hvor de to organisationer kan samarbejde fremadrettet. Jeg er tilfreds med aftalen, som er til gavn for økologi og hele fødevareerhvervet, siger Michael Brockenhuus-Schack, formand for Landbrug & Fødevarer.

 Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening, mener, at det er godt for økologi, at de to foreninger både kan finde ud af at samarbejde og konkurrere.

 - Vores medlemmer ønsker at fastholde en forening, som arbejder 100 procent målrettet for økologi, men dette arbejde kan på flere områder fremmes af et godt samarbejde med Landbrug & Fødevarer, siger Evald Vestergaard.

Enige om mange ting
Udover samarbejdet på de førnævnte områder, så vil de to foreninger også fortsætte en aktiv dialog på en stribe af områder, fra landbrugspolitik til regler for økologisk produktion, samt om bredere landbrugs- og veterinæraftaler, hvor økologisk landbrugsproduktion kan blive påvirket.

 - Vi er enige om mange ting, men økologien udvikler sig bedst via en konstruktiv debat mellem de forskellige organisationer, der går ind for økologi, som en vigtig del af danskernes fødevareudbud, siger Michael Brockenhuus-Schack. Han understeger at udviklingen af den økologiske sektor i Danmark, er et vigtigt indsatsområde for Landbrug & Fødevarer.

Kan udbygges
Evald Vestergaard siger at samarbejdet også kan udbygges.

 - Vi går meget positivt ind i et samarbejde på alle de områder, hvor det kan supplere eller styrke vores arbejde. Der nok at tage fat på, siger formanden for Økologisk Landsforening.

Læs også