Dong Energy starter ny halmlicitation i dag

Med håb om lavere priser end i de sidste runder, starter Dong Energy fra i dag en ny licitationsrunde.

For høje priser på halmen, det synes de i hvert fald selv, fik i sidste licitationsrunde Dong Energy til at holde igen med indkøb af halm til selskabets kraftvarmeværker.

Så med håbet om lavere priser indleder Dong Energy fra i dag endnu en halmlicitationsrunde. Frem til 8. oktober klokken 10 har halmleverandører således mulighed for indgive deres tilbud.

- Vi vil ikke sige noget om mængden, som vi skal bruge, men vi går ud at efterspørger halm, fordi vi stadig har plads til noget mere. Sidste år var et vanskeligt år for os, og nu er ved at kigge efter i vores prognoser, efter hvor meget, vi kan bruge, siger Niels Bojer Jørgensen, brændselschef i Dong Energy.

Afviser kritik
Op til denne licitationsrunde har der fra foreningen Danske Halmleverandører været en hel del kritik af Dong Energy, da de mener, at energiselskabet hellere vil købe billig kul end halm. Foreningen har derfor taget kontakt til Folketingets energiudvalg, da man mener, at Danmark får svært ved at nå det politiske mål om øget brug af biomasse, når Dong Energy handler, som de gør.

Denne kritik afviser Niels Bojer Jørgensen dog.

- Nej det passer ikke. Vi vil gerne købe halm. Det her handler bare om, at vi gerne vil købe halmen til en rimelig pris. I forhold til, hvad vi vil købe ind til, så er de priser vi så sidste gang alt for høje, siger han uden at ville gå yderligere ind i den diskussion.

Ved de sidste to halmlicitationsrunder i marts og juli måned har Dong Energy afvist langt de fleste tilbud og kun taget det absolut mest nødvendige ind. Der ligger derfor masser af halm ude i landet, der er klar til at blive solgt. Samtidig har året i år også vist sig at være blevet et rigtig godt halmår.

- Vi er rigtig glade for, at det har været et godt halmår. De sidste to år har ikke været sjove hverken for os og leverandørerne, siger Niels Bojer Jørgensen.

Læs også