Konference om fremtidens skat

Hvorfor kom skattereformen til at se ud, som den gjorde? Og hvad kommer den næste skattereform til at gå ud på? Dét fortæller skatteminister Kristian Jensen om ved en stor skattekonference i dag, mandag.

Den har ikke været modtaget lige godt i alle kredse, den nye skattereform. Kritikerne har blandt andet betegnet den som »unfair« og »ensidig«.

Men nu får skatteminister Kristian Jensen (V) chancen for at forklare, hvorfor det var så nødvendigt med en skattereform, og hvad den næste skattereform kommer til at gå ud på.

Det sker i dag, mandag, hvor skatteministeren går på talerstolen i Vingstedcenteret ved Vejle til en stor skattekonference med deltagelse af næsten 100 af landbrugets rådgivere, finansielle partnere og landmænd.

Godsejeren Askov Overgaard, Hindsels Gods ved Thyholm, er blandt dem, der vil lægge vejen forbi Vingstedcenteret. Hans forventning til arrangementet er at få inspiration og nye idéer på skatteområdet.

- Jeg håber, at der vil blive kastet forskellige bolde op i luften i en åben atmosfære. Desuden interesserer jeg mig for skat og vil gerne følge med på området, siger Askov Overgaard, der også får lejlighed til at lægge øren til en anden betydningsfuld spiller indenfor skatteområdet, Klaus Hækkerup (S), der er medlem af Skatteudvalget.

Askov Overgaard er dog også lidt skeptisk.

- Det er før set, at skatteministeren har snakket folk lidt for meget efter munden, siger han.

Grøn energi
På konferencen er der også indlæg om grøn energi. Askov Overgaard beskæftiger sig i forvejen med dette område, idet hans gods både leverer biomasse til fjernvarme og producerer strøm på vindmøller. Derudover eksporterer godset bioolie fra energiraps – en olie, som ligeså godt kunne blive afsat i Danmark, men den nuværende situation er politisk bestemt, fortæller Askov Overgaard.

- Ved festlige lejligheder bliver der holdt skåltaler om, at vi i Danmark er pionerer inden for vedvarende energi. I praksis er vi kommet langt bagefter, vurderer godsejeren.

Dagens konference, der har fået navnet Perspektiv på skat, er arrangeret af Dansk Landbrugsrådgivnings skatteafdeling.

Læs også