Trækkere blev væk

LANDSDELSMESTERSKABER: Mange trækkere, der allerede havde sikret sig billet til kampen om DM, brillerede ved deres fravær i Varde.

Der var lagt op til en lang dag med deltagelse af 72 trækkere ved landsdelsmesterskaberne i traktortræk i Varde, men sådan kom det ikke til at gå - kun 50 traktorer viste kræfter, så allerede inden klokken 15 søndag kunne slæden pakkes ned.

Mange trækkere deltager i flere lokale træk og kvalificerer sig til landsdelsmesterskaberne flere steder. På den måde har de flere skud i bøssen i bestræbelserne på at få sikre sig en billet til den endelige kamp om DM.

Flere landsdelsmesterskaber var afviklet, inden turen kom til Varde - bl.a. i Randers - så nogle var sikret deltagelse ved DM-finalen i Hjallerup lørdag 12. september. Derfor holdt de sig til stor skuffelse for arrangørerne i Varde sig væk - uden at melde afbud.

Dermed var der kun 50 traktorer i aktion, men de kunne også sende masser af røg til vejrs og vise godt træk for de godt 600 tilskuere - noget færre end ventet, om end der efter en fugtig start var lejlighed til at se traktortræk i flot solskinsvejr.

For nogle er 13 et ulykkestal, men sådan blev det ikke for Vestervang Pulling Team fra Jedsted ved Ribe - tværtimod:

- Det var vores sejr nummer 13 på stribe, og vi er ubesejret i år.

Sådan lød det fra Ib Ibsen, der er mekaniker i teamet, hvor det er Jakob Thomsen, der styrer gas, gear og rat, når den tilrettede John Deere 4240 S deltager i traktortrækkene i standardklassen 5701-7500 kg - og gør det godt.

Ved landsdelsmesterskaberne i Varde blev det til en full pull i første træk og 109,31 meter i andet træk og dermed en sikker sejr.

Teamet er i gang med sin syvende sæson, men det er først de seneste to år, at der for alvor er blevet trukket om placeringerne i traktoren, der tilhører den »kartoffelgård«, hvor Jakob Thomsen arbejder til daglig.

I år har teamet hidtil været suverænt og håber også på en topplacering, når de danske mestre skal findes i september i Hjallerup - og naturligvis helst helt i top, men de unge mænd ved, der bliver kamp om førstepladsen.

Reelt har de sikret sig deltagelse ved DM to gange. Der er dystet på flere baner, så de deltog ved landsdelsmesterskaber i både midt og syd, og begge steder blev det til en førsteplads og dermed en billet til det afgørende stævne. Naturligvis kan de kun deltage en gang, så andre sikrer sig billetten.

Vestervang Pulling Team var sikker på finaledeltagelse efter sejren i Randers, men deltog naturligvis også i stævnet i Varde, hvor de var tilmeldt.

Læs også