Flot genstart af dyrskuet i Horsens

DYRSKUE: Efter et års pause vendte Det østjyske Fællesskue i Horsens stærkt tilbage den 12. og 13. juni med et stort og velbesøgt arrangement med anslået 25.000 gæster på dyrskuepladsen.

- Vi har haft et rigtigt godt dyrskue, både besøgsmæssigt og indholdsmæssigt, siger formanden for skuet, Finn Pedersen, der allerede nu tør fastslå, at der kommer dyrskue i Horsens igen næste år - datoen er fastlagt til den 28. og 29. maj.

Skuet åbnede fredag morgen, og selv om blæsten var strid, afholdt det ikke tusindvis af børn fra områdets dagplejer, børnehaver og skoler til at tage på dyrskue.

- Vi fornemmer, at der var flere børn end vi før har set fredag formiddag, men på grund af vejret kunne vi godt have ønsket os lidt flere gæster fredag eftermiddag, konstaterer Finn Pedersen.

Det blev imidlertid så rigeligt opvejet lørdag, hvor folk holdt i kø og hele dagen myldrede til dyrskuepladsen, som dannede ramme om en helt perfekt dag i landbrugets tegn. Ca. 350 store dyr var udstillet og der var også kaniner, høns og børnedyrskue.

- Vi har haft en høj standard på skuet, både når det gælder dyreudstillingen og maskinudstillingen på ca. 10.000 kvadratmeter. Samtidig har vi haft et godt og varieret program.

Fokus på fremtidig udvikling
Dyrskuet arrangeres af Landboforeningen Odder-Skanderborg, Vejle-Fredericia Landboforening og Østjysk Landboforening.

- Vi har respekt for traditioner, men vi har også fokus på fremtiden og derfor har vi allerede nedsat et udvalg, der skal prøve at udvikle dyrskuet og skabe nye initiativer.

- Dyrskuet har ændret sig fra at være en begivenhed primært for landmænd til at være en begivenhed for alle. Det bærende element vil altid være vore udstillere, men vi vil nu prøve at arbejde lidt med, hvordan arrangementet kan udvikle sig, siger Finn Pedersen.

Læs også