Statsministeren afviser svineproducenternes forslag

ØSTAFTALEN: Forslaget fra Danske Svineproducenter om at indføre østeuropæisk arbejdskraft på de danske slagterier tilhører ikke den virkelige verden, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen melder sig nu i koret af kritikere mod Danske Svineproducenters formand Torben Poulsen.

Hans forslag om at oprette nye selskaber uden overenskomster, hvor østeuropæere kan arbejde til en markant lavere løn end ansatte på overenskomst, falder således ikke i god jord hos statsministeren.

- Alle spektakulære idéer om, at man kan lukke ned og genopstå på dramatisk vis og anderledes vilkår, det tilhører ikke den virkelige verden for at sige det ligeud, sagde statsministeren i går under det ugentlige tirsdags-pressemøde i Statsministeriet

Lars Løkke henviste også til, at han bakkede op om udtalelser fra Danish Crowns kommunikationsdirektør Anne Villemoes, som har sagt, at man på Danish Crowns slagterier ikke ønsker tyske tilstande. Derudover sagde han på pressemødet, at den danske aftalemodel er en model, som man skal have stor respekt om.

Kommer ikke bag på mig
Bag på Torben Poulsen kommer statsministerens udtalelser ikke. Han ville have været mere overrasket hvis meldingen havde været modsat, og statsministeren var gået ind for, at danske arbejdspladser skulle besættes af udlændinge.

- Han har jo nogle vælgere at tage hensyn til, siger Torben Poulsen.

At hans forslag har bragt så meget røre i vælten, var ventet, og han mener stadig det samme, understreger han.

- Nu er det ikke et forslag, som vi har arbejdet på i lang tid. Det var egentlig ment som en sidekommentar til, hvad vi gør, hvis slagteriarbejderne i Danmark ikke er villige til at gå ned i løn, siger Torben Poulsen.

For stadigvæk er svineproducenternes formand af den overbevisning, at den bedste og mest rigtige løsning vil være, at danske svin bliver slagtet af danske slagteriarbejdere.

- Man skal bare ikke tro på, at vi svineproducenter i al evighed fremover vil acceptere, at vi ikke skal tjene nogen penge. Den går bare ikke, lyder det fra formanden.

 

  

Læs også