Dorit Greve kender sin rolle som direktør hos de fynske landmænds nye fælles rådgivningsselskab, Centrovice: Det er øretævernes holdeplads!

- Det har været spændende, men samtidig en svær situation med mange overraskende barrierer at fusionere Agrogården og LandboFyn, erkender Dorit Greve, der fra 2002 først var direktør for sidstnævnte rådgivningsselskab, og siden for fusionen, hvor hun nu også er udnævnt til dens administrerende direktør.

Fødderne har hun fra barns ben haft solidt plantet i landbruget - som faderen Rasmus Greves eneste »dreng«. Hendes to andre søstre interesserede sig slet ikke for landbrug, mens Dorit hjalp til med at passe de 27 røde køer på gården ved Tommerup, hakkede roer og kørte traktor.

Derfor var der heller ingen tvivl om, at det efter studentereksamenen skulle være en uddannelse som konsulent - kvægkonsulent naturligvis.

Lærer af fusioner
Fra tiden som kvægbrugskonsulent og leder først i KHL og siden Jysk Kvægrådgivning i Sydjylland har hun deltaget i flere sammenlægninger af rådgivningscentre, og da hun søgte stillingen i Vissenbjerg, forlod hun et ledelsesansvar for 27 medarbejdere.

Sammenholdt med en sideløbende HD i strategi og organisation, og et igangværende MBA-studium (Master of Business Administration) har det i sagens natur givet god ballast til de aktuelle udfordringer i Centrovice.

- Man skal hele tiden arbejde på at blive bedre, og ved hver fusion lærer man hver gang, og det har vi så sandelig også gjort det seneste år. Det vælger jeg at se positivt på.

- Alle har ikke haft samme tilgang til forandring, men mit lederteam skal sikres tillid i deres dagligdag, og derfor er det mig, der må sige det ubehagelige. Det er det, jeg er ansat til, men heldigvis også de mange positive opgaver, som et sådant lederjob indeholder, pointerer Dorit Greve, som onsdag fylder 50 år, og fejrer det med en reception fredag den 17. april kl. 13.30-16.00 på Centrovice i Vissenbjerg.

Godt på vej
Derfor er det – når Dorit Greve møder hver morgen, enten i Vissenbjerg eller Ringe (ligesom Centrovice's øvrige ledere er hendes arbejdsuge nu delt mellem de to domiciler), med en forvisning om, at »det bliver en god dag«.

- Vi skal være i stand til at finde ressourcer og »boble op igen«, og jeg er sikker på, at Centrovice bliver en super forening. Det tegner rigtigt godt, og vi er godt på vej, både hvad angår bestyrelse, medarbejdere og ledelsen. Og jeg er sikker på, at vi kommer styrket ud af dette her, siger Dorit Greve, som dog erkender, at det kommer til at tage mere tid og energi, end hun havde regnet med.

Energi hjemmefra
Sin personlige styrke henter hun i sin baggrund som fynsk landmandsdatter, og især når hun efter en lang arbejdsdag kører ind på Brakker Nygård ved Egtved.

- Svend (hendes mand, Svend Skov Poulsen, red.) er en rigtig god lytter, når jeg skal have talt ud, og jeg bliver altid glad, når jeg er hjemme ved min gode mand, børnene og hestene.

Sidstnævnte er der 18 af på gården. Alle af racen Dansk Varmblod, og flere med flotte kåringsresultater. Det primære formål er avl, men når tiden tillader det, tager Dorit Greve en ridetur om søndagen.

Grise er der dog flere af på gården. Med 550 søer med slagtesvineproduktion er Dorit Greve sikker på den allertætteste, daglige tilknytning til primærlandbruget.

Rødtjørn
Hendes ønske var som ung at finde en landmand, gerne en jyde, som interesserede sig for heste og gymnastik. Og havde han en gård, skulle hun så have sig en hest - og en rødtjørn! Alt sammen fik hun!

Siden sit 18.år har hun og Svend nemlig gået hånd i hånd. Da Dorit tog til staden for at uddanne sig på Landbohøjskolen, tog han med og fik job på en nordsjællandsk gård. Det blev til to jordomrejser - den ene på et år til Australien, USA og Canada med landbrugsjobs undervejs - den anden med rygsæk i syv måneder i blandt andet Thailand, Nepal, Tibet og Kina, inden parret slog sig ned på gården ved Egtved med grise, heste - og rødtjørn.

De har fire børn. Mathias og Simon er henholdsvis 21 og 19, Katrine og Karoline 15 og 13 år.

- Det vil sige, at Katrine fylder 16 år på onsdag, hvor det også er min fødselsdag, og derfor får hun al opmærksomheden. Hun skal nemlig til gymnastikopvisning med sin ungdomsskole og synge for på den nye landsstævnesang. Og når jeg så fejres om fredagen, kommer hun og synger for os, fortæller Dorit Greve, der glæder sig over pigerne har fået samme interesse som hende selv - med gymnastikken, og Karoline som eneste barn, der interesserer sig for heste.

Gymnastikleder
Interessen for gymnastik og være leder er Dorit sikker på stammer fra hendes mor, der var gymnastikleder og med i skolebestyrelsen.

Dorit selv var både aktiv gymnast og instruktør, og var som ung blandt andet på Ollerup Gymnastikhøjskoles repræsentationshold og med Præstø Amts repræsentationshold til Jødernes Olympiade i Israel.

- Faktisk troede jeg engang, måske inspireret af gymnastikken, at ledere kunne bestemme alt. Det har jeg måtte sande for mange år siden, ikke er den rette vej til succes, siger onsdagens fødselar, og erkender, at det dog er lettere at lede et gymnastikhold end at stå i spidsen for en stor virksomhed, der som i Centrovices tilfælde tæller over 200 medarbejdere.