Vild med Valtra

MASKINFORRETNING: Hos Agrotek i Hobro har det altid handlet om Valtra. Derfor er man også spændt på at kunne tilbyde kunderne de nye T-, N- og S-serier, der bringer Valtra-traktorerne ind i en ny æra.

Indehaver Ole Grøn og salgskonsulent Niels Vestergaard fra Agrotek i Hobro er lige kommet hjem fra Finland, hvor de så de nye serier, N, T og S, fra Valtra.

S-serien skiller sig ud ved at bringe Valtra traktorerne ind på markedet for 300-hestekræfter med modeller fra 270 til 370 hestekræfter. N-serien er firecylindrede traktorer fra 101 til 160 hestekræfter, og T serien er sekscylindrede og fås fra 135 til 215 hestekræfter.

- T-serien fås nu som noget nyt med trinløs transmission, Direct, og powershift, Versu, foruden standardtransmission, fortæller Ole Grøn, der glæder sig til at vise de nye traktorer frem på LIB-messen i Fredericia, hvor både han og Niels Vestergaard er på Valtras stand.

Især T-serien, der placerer sig i mellemklassen, forventer Ole Grøn sig meget af, men kunderne har også allerede vist stor interesse for S-serien, der ligger i den absolutte største klasse.

Længe ventet
De nye traktorer kan leveres til kunderne i løbet af næste år, og modellerne har været længe ventet, ikke alene hos kunderne, men også hos Agrotek.

- Vi går fra at have stort set ingenting over 200 hestekræfter til at få noget af det største og mest velafprøvede på markedet, fortæller Ole Grøn om de sidste to til tre års stilstand i denne klasse.

Man vidste, at de nye modeller var på vej, men Ole Grøn fortæller også, at det var svært at blive ved med at holde kunderne varme. Alligevel holdt man trofast fast i mærket.

- Vi har helt bevidst afholdt os fra at sælge andre mærker med over 200 hestekræfter, fortæller Ole Grøn og tilføjer:

- Vi brænder for Valtra-traktorerne. Vi kender mærket, kan stå inde for det, og vi har ekspertisen på værksted og lager til at kunne servicere netop det mærke. Vi ville ikke kunne opretholde samme niveau, hvis vi begyndte at forhandle andre mærker.

Valtra i snart 25 år
Agrotek opstod ved en fusion i 2004 mellem de to Hobro-firmaer Bech Hansen og Grøn & Madsen. Ved den lejlighed besluttede man sig for at fortsætte med Valtra, som Grøn & Madsen havde forhandlet siden årsskiftet 1984/1985.

- I dag er vi en af de ældste tilbageværende forhandlere af Valtra i Danmark. Vi er vokset sammen med strukturudviklingen i landbruget og dækker i dag et meget større område, end da vi startede, fortæller Ole Grøn.

Det er selvfølgelig en stor fordel at have kendt mærket i snart 25 år, for så kender man også de dele, der passer til de ældre modeller.

Det ved lagermedarbejder hos Agrotek, Ove Damborg, der har arbejdet med Valtra traktorerne og reservedelene siden 1987.

Fra køer til traktorer
Interessen for Valtra traktorerne går igen hos mange af de ansatte ved Agrotek. Salgskonsulent Niels Vestergaards første kontakt med Hobro-firmaet var, at han ville købe en Valtra traktor af dem.

Så langt nåede han dog ikke, for tre uger senere var han ansat som sælger.

Brancheskiftet skete på baggrund af sygdom, og Niels Vestergaard har i dag skiftet malkebesætningen og maskinstationsarbejde ud med Valtra traktorer og især redskaber til at spænde efter og fuldfodervogne.

Alt til den professionelle
Agrotek er meget mere end salg og service af traktorer og landbrugsmaskiner på værkstedet, smedeværkstedet og fra de tre servicevogne. Der er også et stort udvalg i have- og parkmaskiner med tilhørende serviceværksted.

Ved fusionen i 2004 byggede man samtidig en stor butik med alt til den professionelle landmand og gartner. Der er for eksempel alt i motorsave, plæneklippere, brændesave, fejemaskiner, ATV’er, stærkt og holdbart værktøj samt arbejdstøj.

Og så er der legetøjet fra Brüder, der har en markant placering i butikken. Her er der er både modeltraktorer og landbrugsmaskiner.

- Vi har alle de specielle modeller, og de henvender sig ikke kun til børnene. Mange af modellerne er samlerobjekter også for voksne, fortæller Ole Grøn.

Inviterer til Åbent Hus
Både Ole Grøn, Niels Vestergaard, Ove Damborg og de øvrige 21 ansatte glæder sig til at byde kunder velkommen til Åbent Hus torsdag og fredag den 20. og 21. november, hvor interesserede kan høre meget mere om Valtra traktorerne, Pöttinger græsmaskiner, BVL fuldfodervogne samt alle øvrige produkter fra Agrotek.

De glæder sig især til om aftenen, hvor der holdes åbent helt til 22 begge dage.

- Det giver en helt speciel stemning, og mange af vores kunder kommer også for at nyde det sociale samvær med deres kollegaer, fortæller Ole Grøn.

Han savner at besøge kunderne, også selvom der ikke skal sælges en maskine.

- Det gjorde vi meget før i tiden, men det har hverken landmanden eller vi tid til i dag, fortæller han.

De travle landmandsfamilier tager derfor også godt imod tilbuddet om at besøge Agrotek, hvor der er varm aftensmad til hele familien, når der er Åbent Hus.

Læs også