LandboNord vred på kommune

FORSKELSBEHANDLING: Utilfredsstillende miljøstramning i Hjørring, mener landboforeningen LandboNord.

Hjørring Kommune stiller skrappere krav end det, lovgivningen foreskriver. Sådan lyder anklagen fra LandboNords formand, Henrik Gregersen.

- Hjørring Kommune har i sommer vedtaget et nyt administrationsgrundlag i forbindelse med miljøgodkendelse af landbrug. Det er en væsentlig skærpelse i forhold til de regler, som Miljøministeriet har fastsat i bekendtgørelse og vejledning til miljøloven, siger han.

- Da den nye miljølov blev vedtaget gav miljøminister Connie Hedegaard udtryk for, at der skal være ensartethed over for alle borgere, og at det er de centrale spilleregler, der gælder. Så vi er uforstående overfor, at Hjørring Kommune nu vil gå på tværs af miljøministerens retningslinjer og samtidig gøre det sværere for et af kommunens betydelige og bærende erhverv, fortsætter Henrik Gregersen.

LandboNord har nu rejst sagen over for Skov og Naturstyrelsen, fordi landboforeningen ikke mener, at kommunen har hjemmel til at stille skrappere krav, end lovgivningen foreskriver. - Kommunens enegang rejser også spørgsmålet om, hvordan landmændene sikres ens sagsbehandling i de forskellige kommuner. Der foreligger endnu ikke svar fra Skov og Naturstyrelsen, men vi vil følge sagen tæt, sige Henrik Gregersen, der kan konstatere, at Hjørring Kommunes nye administrationsgrundlag i store træk følger de spilleregler, som Nordjyllands Amt tidligere brugte.

- Det er klart utilfredsstillende, siger han.

Læs hele artiklen i EFFEKTIVT LANDBRUG tirsdag.

Læs også