Fusion modtages med blandede følelser

(LANDBRUG ØST) Fusionen af tre landboforeninger på Sjælland bliver mødt med blandede følelser på Lolland-Falster.

Flere negative konsekvenser vil komme i kølvandet på storfusionen mellem Susålandets Landboforening, LandboCentrum og LandboSjælland. Det mener Henning Rasmussen, formand for DL Syd.

- Jeg forudser nogle konsekvenser for fællesrådgivningen inden for kvæg og svin på Østlige Øer. Det kunne jeg forestille mig, den nye forening vil håndtere i eget regi, siger Henning Rasmussen, men tilføjer i samme åndedrag, at rådgivningen under alle omstændigheder stod foran en omlægning.

Han tvivler dog på, at den nye fusionsforenings afgang fra fællesrådgivningen bliver alt andet end elegant.

- To af de tre fusionsforeninger, her tænker jeg på LandboCentrum og LandboSjælland, har altid haft lange fingre overfor fællesrådgivningen og raget til sig, hvad de kunne komme til, af medarbejdere og opgaver. Det vil de uden tvivl prøve på igen, siger Henning Rasmussen, der dog overordnet set tror, at storfusionen, der fra oktober vil blive til landets største landboforening, er den rigtige vej frem.

- Jeg ville egentlig gerne have været spurgt, om vi ville deltage i fusionen, men det hele skal jo gå så utrolig hurtigt, at vi i DL Syd nok ikke kunne yde den proces retfærdighed alligevel.

Henning Rasmussen er mere nervøs for det gode planarbejde, der er udført på Østlige Øer overfor myndighederne.

- I et snuptag sætter formanden og næstformanden i Østlige Øer sig udenfor fællesskabet. Det kan ikke fremme processen, mener han.

- Jeg er egentlig lidt vægelsindet. Overordnet tror jeg, at de gør det rigtige, men samarbejde bliver vanskeligt på den korte bane.

Læs også