Det helt store skue i næste uge

(Landbrug Fyn) JUBILÆUMSSKUE: Det Fynske Dyrskue er klar til 125-årsskuet på en stopfyldt dyrskueplads i Odense. Blandt andet bydes der på kongeligt besøg og en nostalgisk fødevareudstilling.

Når prins Joachim på næste fredag, den 15. juni, åbner det 125. fynske dyrskue, er det til et tre dages skue med mange forskellige oplevelser på programmet og noget for enhver smag. Et af de helt store trækplastre bliver givet vis fødevareudstillingen under titlen »Husker du...«, hvor der vises og arbejdes med mad, tøj og livsstil fra skuets 125 år.

- Det er en stor satsning, og der er lagt rigtig meget arbejde i at vise udviklingen igennem de mange år, siger konsulent Judith Lynggaard fra De Fynske Landboforeninger.

I fem telte med hver sin 25-årige periode vil de besøgende kunne se og smage på perioden. Derfor bydes der eksempelvis på fedtemadder i det første telt og sødsuppe i 40’ernes telt.

Mejeri-jubilæum

Dyrskuets jubilæum falder sammen med mejeriets tilsvarende jubilæum, idet det første andelsmejeri herhjemme blev etableret i Hjedding den 10. juni 1882.

- Derfor var det været oplagt at vise, hvordan arbejdet fra starten blev udført af mejesker, men siden er blevet et mandejob, siger Judith Lynggaard, der i den forbindelse glæder sig over, at mejerierne og de øvrige brancher aktivt er med ved jubilæumsskuet.

På en scene vil der alle tre dyrskuedage være fødevareaktiviteter, ligesom kvalitetsretter af lækre, fynske råvarer tilberedes og serveres af kok Klavs Styrbæk fra Restaurant Kvægtorvet i Odense, der i år står for en »fynsk gourmetrestaurant« på dyrskuet.

Alt besat

Sædvanligvis vil der være dyreudstillinger med alle de klassiske »deltagere« som heste, køer, grise, kaniner og fjerkræ. Hestene sætter rekord med over 210 heste, og dertil kommer de mange heste, som deltager i opvisningerne i løbet af dyrskuet.

Alle staldbygningerne, som til anledningen er blevet shinet op, er derfor besat til sidste bås. Det samme er maskinudstillingen med omkring 200 deltagende udstillere.

Det ventes, at der kommer op mod 50.000 mennesker på pladsen i løbet af de tre dage. Med det omfattende jubilæumsprogram vil de kunne alle sanseindtryk af både landbruget i gamle dage og nutidens højteknologiske erhvervslandbrug. Og mulighed for at udveksle meninger med landbrugets udøvere, blandt andet i en café i den udstillede SPF-transportvogn, hvor der lægges op til debat om dyretransport.

Dyrskuet har åbent fredag den 15. juni fra kl. 8 til 17.30, om lørdagen fra kl. 9 til 17.30 og søndag fra kl. 9 til 16.

Læs også