Fynsk grønthandler gik på nettet og fik DR som kunde

(LANDBRUG FYN) Grønthandler fra Strib supplerer torvehandel med landsdækkende netsalg af frugt og grønt.

Frugtkurvene i Danmarks Radios nye store mediehus på Amager kommer fra Fyn. Det gør frugtkurvene i Radiohuset på Rosenørns Allé og i TV-Byen i Gladsaxe også. Hvis ikke de ca. 3.500 medarbejdere i DR strutter af sundhed, så er det i hvert fald ikke Martin Pedersens skyld. Martin Pedersen er indehaver af Strib Grønt i Middelfart.

I 2000 ville han gerne udvide sin lokale grønthandel og oprettede en hjemmeside med tilbud om frugtkurve og frugt- og grøntkasser til virksomheder og private. Efter en stille start fik han i efteråret 2006 en prøveordre fra Danmarks Radio, og så blev der pludselig travlt.

- Alle frugtkurve og kasserne med grøntsager og frugt pakker vi søndag nat og kører til Sjælland, hvor vi omlæsser i Ringsted, fortæller Martin Pedersen. Herfra sørger en vognmand for distributionen til DR og til de øvrige kunder på Sjælland, og han returnerer så til Middelfart med tom emballage.

Martin Pedersen har siden succesen med nethandelen etableret et samarbejde med klinisk diætist Mette Merlin Knudsen i Middelfart om gode madråd og opskrifter.

- De kasser, vi leverer, har naturligvis forskelligt indhold alt efter årstiden. Vi sammensætter indholdet uge for uge, og jeg sender en indholdsliste til Mette, og så får jeg to-tre sider med gode råd og opskrifter, der passer til indholdet og årstiden. Det er vore kunder meget glade for.

De dage, hvor nethandelen ikke tager Martin Pedersens tid, passer han sine sædvanlige to torvedage i henholdsvis Give og Fredericia.

- Det er en dejlig fri tilværelse at være på torvet og i tæt kontakt med kunderne, siger Martin Pedersen. Det kan jeg slet ikke undvære, og det passer fint sammen med nethandelen.

TEKST & FOTO: LEIF HANSGAARD

Læs også