Tre fynske pløjere klar til DM-dyst

(LANDBRUG FYN) Gustav Rabølle, Troels Detlefsen og Lars Larsen videre fra lørdagens kvalifikationsstævne på Bygholm til danmarksmesterskabet i pløjning.

I lørdags blev landsdelsmesterskabet i pløjning afgjort på marker ved Bygholm Landbrugsskole. Det skete blandt pløjere fra landboungdomsregionerne i Ribe Amt, Sønderjyllands Amt samt Fyns Amt. Til gengæld mødte der ingen repræsentanter fra den lokale region, Vejle Amts LandboUngdom.

Inden for standardplove skulle der findes i alt fire pløjere til videre deltagelse ved DM i pløjning 2006, som foregår lørdag den 28. oktober i Hjallerup i Nordjylland. Og i vendeplovklassen tre DM-finalister.

De fire pløjere med standardplov, som kvalificerede sig til danmarksmesterskabet, blev den nykårede nordiske juniormester, Gustav Rabølle, Langeland, der vandt landsdelsmesterskabet med ialt 191,50 point. På andenpladsen kom Bernd Clemmensen, Sønderjyllands LandboUngdom - ligeledes juniorpløjer - med 188,50 point. De to øvrige pladser gik til seniormesteren fra Ribe og tidligere danmarksmester, Flemming Thorsager, Give, med 182,75 point, og junioren Ole Johnsen, Ribe, med 123,00 point.

Kun i alt seks standardpløjere deltog i landsdelsstævnet, hvor der blev dystet i både grønjord og stubjord. Eller det vil sige kun i grønjord, idet stubjorden var en del af grønjorden, som var blevet stubharvet og derfor usandsynligt ujævn og vanskelig at pløje for deltagerne.

Suveræn vinder blandt de deltagende 12 pløjere med vendeplov blev den flerdobbelte danske mester, Troels Detlefsen fra Gislev. Han opnåede ialt 230,67 point under de særprægede forhold, foran endnu en fynsk deltager, junioren Lars Larsen fra Middelfart, som hentede 205,52 point. Den tredje deltager fra Sydjylland og Fyn ved danmarksmesterskabet sidst på måneden, blev Jens Nicolajsen fra Sønderjyllands LandboUngdom med 186,66 point.

I forbindelse med pløjestævnet i lørdags på Bygholm Landbrugsskole blev der også afviklet landsdelsmesterskab i traktortræk - med betragtelig større publikumsinteresse end de 18 pløjeres kamp i grønjorden i den fjerntliggende mark.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også