Svinekongres med lidt af hvert

(Effektivt Landbrug) På mandag er det sidste udkald for tilmelding til Landsudvalgets svinekongres den 25.-26- oktober. Her kan man høre nyt om alt lige fra produktion og management til depression og konkurrenceevne.

Svinekongressen byder på et vidt spekter af emner af både seriøs og underholdende karakter. Sundheden i soholdet, hvordan man opnår 31 grise pr. pr. årsso eller 12,3 fravænnede grise pr. årsso hører til de mere traditionelle emner. Legendariske Svend Jørgen Jensen vil fortælle om sammenhæng mellem dollarkurser og priser på svin og foder.

I en hel anden boldgade vil bakkesangerinden og kommunikationskonsulenten Karen-Marie Lillelund fortælle, hvordan man opnår en god arbejdsplads. Man kan få opskriften på, hvordan man blive en god leder, og Lene Espersen vil bidrage med et foredrag om dyrevelfærd på den politiske scene.

Globaliseringen har gjort sit indtog. Også - og måske ikke mindst – i svinebranchen, og det bærer den kommende svinekongres præg af. Blandt andet kan man høre Administrerende direktør Mick Sloyan, The British Meat and Livestock Commision, give sit bud på, om dansk svineproduktion er på vej mod faldende produktion, eller om humlebien fortsat kan holdes på vingerne. Også direktør for slagterisuccesen TiCan, Ove Thejls, giver sit bud på dansk svineproduktions konkurrenceevne på verdensmarkedet.

Kan landmænd også få depression? Det er overskriften på et af kongressens foredrag. Med de seneste års afregningspriser, er svaret vist givet på forhånd. Mere end 200.000 danskere lider af depression, og nogle af dem er landmænd. Læge Dan Rost fortæller om sygdommens faresignaler og hvordan man tackler sygdommen.

Til den mere positive boldgade hører bakkesangerinden og kommunikationsrådgiveren Karen-Marie Lillelund, som er kendt for at få sine tilhørere til at more sig, så tårerne triller. Man kan også forvente, at tidligere jægersoldet Nikolai Moltke-Leth vil ruske op i publikum med sit budskab om, at man kan, hvad man vil

Ifølge listen over kongressens emner skulle det nu være muligt at komme i nærkontakt med Landsudvalget for Svin. Med overskriften »Tæt på Landsudvalget« ser det ud som om Landsudvalget for Svin signalerer en erkendelse af, at der er langt fra svineproducent til organisationens top.

Det forsøger Landsudvalget tilsyneladende at råde bod på ved at afsætte 50 minutter, hvor fremmødte svineproducenter får mulighed for at kommentere landsudvalgets arbejde og stille spørgsmål direkte til formand og direktør for Landsudvalget for Svin, Lindhart Nielsen og Orla Grøn Pedersen. De to topfigurer vil naturligvis også kunne opleves på Landsudvalgets årsmøde, som afholdes tirsdag den 25. oktober om formiddagen.

Læs også