Færre folkevalgte

(Effektivt Landbrug) SLANKEKUR: I dag fremlægger foreningen Danske Svineproducenter sit forslag til en ny struktur for den folkevalgte del af andelsselskabet Danish Crown.

- I en moderne virksomhed som Danish Crown må man kunne handle hurtigere, siger formanden for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, der i dag offentliggør foreningens forslag til en organisatorisk omstrukturering af andelsselskabets folkevalgte del.

- Hele ideen med vores forslag er jo, at vi vil gøre vores andelsselskab bedre rustet til den tid, vi lever i.

Producentforeningen mener ganske enkelt, at det er naturstridigt at forestille sig større ændringer i den organisatoriske opbygning komme indefra.

- Alle, der sidder i organisationen mener naturligvis hver især, at de gør et godt stykke arbejde. Når vi vover det ene øje og kommer med et forslag til omorganisering af den folkevalgte del, så er det fordi vi ved, at der på det her punkt kun vil ske noget, hvis presset kommer udefra, hedder det fra Torben Poulsen.

- Vi ved godt, at man i det såkaldte »værdiudvalg« arbejder med disse ting. Men det tager alt for lang tid, og hele essensen i det her er jo, at man i en moderne virksomhed må kunne handle hurtigere.

Torben Poulsen bebrejder samtidig Danish Crown bestyrelsen for hverken at have et tilstrækkeligt ambitionsniveau eller besidde den fornødne selvkritik.

- De seneste 10 år har vi kun tjent penge, når vore konkurrenter har været ramt af sygdomme i deres svinebestand, lyder kritikken.

Læs også