Langelandsk pløjer til tops

(LANDBRUG FYN) Gustav Rabølle Knudsen vandt danmarksmesterskabet på den kongelige jord ved Schackenborg. Fyn fik yderligere to podiepladser.

De fynske pløjere satte for alvor sit »fodaftryk« på den kongelige jord ved Schackenborg i Sønderjylland, da landets bedste pløjere satte hinanden stævne i kampen om det danske mesterskab. Det blev således til tre fynske medalje med en af hver karat.

19-årige Gustav Rabølle Knudsen fra Rudkøbing demonstrerede endnu en gang sine evner med traktor og plov, da mesterskabet for juniorer i standardplov blev afgjort. Den langelandske pløjer kom helt til tops og sikrede sig mesterskabet, men det var med mindst mulige margin til andenpladsen.

Fynboen scorede 157,53 points, mens sønderjyske Bernd Clemmensen fulgte lige efter med 157,15 point.

Troels Detlefsen, Fjellerup, føjede endnu en medalje til de i forvejen mange, han har scoret i pløjning. Desværre igen af sølv, idet han for fjerde gang endte på andenpladsen i vendeplov hos seniorerne. Sejren gik til Ove Gedsø, Århus, der virkelig satte konkurrenterne på plads – han vandt med næsten ni point.

Hos juniorerne med vendeplov var der en tredjeplads – bronze – til 16-årige Lars Larsen fra Gamborg.

Danmarksmester i standardplov for seniorer blev John Christensen, Viborg, der henviste de seneste tre års mester, Flemming Thorsager, Give, til andenpladsen.

Læs også