Våde vurderinger ved Vonsild

(LANDBRUG SYD) 1.000 landmænd og maskinstationsfolk fra hele landet så græsmaskiner i funktion ved stor demonstration ved Alfax. Til gengæld måtte jordbehandlingsredskaberne blive ovenpå den regntunge lerjord.

Et dusin leverandører af traktorer og landbrugsmaskiner havde i sidste uge fundet sammen om at fremvise deres produkter ved en storstilet demonstration på arealer ved grøntpillefabrikken Alfax ved Vonsild.

50 millimeter regn i dagene op til arrangementet og kraftige byger i løbet af de to demonstrationsdagene gjorde forholdene meget vanskelige. Til gengæld gav vejrliget landmænd og maskinstationsfolk fra hele landet bedre mulighed for at forlade efterårsarbejdet derhjemme og tage en dag ud af kalenderen til maskin-inspiration.

Ikke mindre end 1000 mennesker overværede bjærgningen af græs på gårdejer Bent Søebergs marker langs den sydjyske motorvej, betragtede de mange udstillede redskaber og entreprenørmaskiner eller fik en prøvetur de udstillede traktorer. Og tog for sig af det gratis middagsmåltid i maskinhuset.

- Det var været en unik lejlighed til at følge hele håndteringskæden i græsmarken. Tilmed under ekstreme forhold, sagde maskinkonsulent Kim Brodersen fra Bygnings- og Makskinkontoret Sønderjylland i Aabenraa, som onsdag og torsdag havde fået opgaven at præsentere de mange græsmaskiner.

- Naturligvis vil der ved en lejlighed som denne være særligt fokus på maskiner med høj kapacitet - ikke mindst til maskinstationsbrug. Men også de stadig større kvægbrug investerer i græsgrej enten selv eller i fællesskab med kolleger på egnen.

Desværre fik maskinkonsulenten ikke lejlighed til at præsentere og gennemgå de mange jordbehandlingsredskaber. Det programsatte demonstration om eftermiddagen af plove, harver og andre jordbehandlingsredskaber, såmaskiner samt gyllevogne og møgspreder måtte aflyses på grund af det våde føre.

Alligevel var koordinator af demonstrationen, Thomas Birkballe, Pöttinger DK, meget tilfreds med arrangementet.

- Både gæsterne og vi firmaer har været tilfredse udbyttet af anstrengelserne i de to dage. Og tilmed har det hele kunne afvikles til meget begrænsede omkostninger.

Læs også