4000 så køresport på Kærsgaard

(LANDBRUG FYN) Succesrigt stævne med over 50 hestekøretøjer, masser af publikum og uden regn, da Fyens Køre-Selskab i sidste uge stod som arrangør for »Danmarksmesterskabet i kørsel med hest og vogn 2004«.

Ikke mindre end 4000 tilskuere så på, da danmarksmesterskabet i kørsel med hest og vogn blev afviklet fire dage i forrige uge på herregården Kærsgaard ved Brenderup.

Da programmet samtidig forløb helt efter planen og uden uheld - og de 54 deltagende ekvipager og over 150 frivillige hjælpere tilmed slap for den ellers så fremherskende sommerregn - blev stævnet en stor succes, ikke mindst for Fyens Køre-Selskab, der stod som praktisk arrangør.

Til gengæld var det så som så med fynsk repræsentation i konkurrencerne. Her deltog kun tre ekvipager - primært fordi det fynske køreselskabs medlemmer var travlt beskæftiget som hjælpere ved det store arrangement.

Resultatmæssigt satte sønderjyderne deres præg på »Danmarksmesterskabet i kørsel med hest og vogn 2004«. Blandt de i alt seks klasser blev tre vundet af kørere fra Slesvigske Køre Selskab.

I den mindste klasse - to-spand for mindste ponyer - gik sejren til debutanten, Anne Mette Jespersen fra Sommersted, der med sine to shetlandsponyer ved de tre dages skarpe konkurrencediscipliner kun hentede 155,56 strafpoint mod næsten ti flere til nummer to - Anna Rasmussen fra Dansk Køre Selskab.

Imidlertid er Anne Mette Jespersen langt fra uerfaren, idet hun gennem mange år har hjulpet sin far ved stævner i både ind- og udland. Ved stævnet i Brenderup blev han i øvrigt nummer to i klassen for køretøjer med to-spand.

Og for at blive i familien, så var Anne Mette Jespersens kæreste, Lars Dau, også på sejrsskamlen, da fødevareminister Mariann Fischer Boel i søndags for øjnene af et stort publikum overrakte medaljer til kørerne.

Lars Dau fra Augustenborg vandt klassen for 2-spands ponyer med sine Haflinger i suveræn stil foran Svend Jacobsen, Tørring.

Henrik Høper fra Blåvandshuk, som også stillede op for Slesvigske Køre Selskab, vandt i klassen for 1-spands heste.

De øvrige klasser blev vundet af henholdsvis Arnild Arp-Hansen, Lynge (1-spand med større ponyer), Kurt Klint fra Fakse i klassen med 2-spand større heste, samt af den mangedobbelte danske mester Ole Buch Jensen, Karlslunde, som igen tog titlen i den prestigefyldte klasse for firspand.

Læs også