Krisemøde hos de unge

(LANDBRUG FYN) På en ekstraordinær generalforsamling på torsdag skal de lokale fynske bestyrelsesmedlemmer tage stilling til situationen, efter at Landboungdommen Fyn nu mister 220.000 kroner i årlige tilskud.

Fjernelsen af tilskud til konsulenterne i den kommende finanslov får store konsekvenser for landbrugets organisationer. For Landboungdommen Fyn betyder det et minus på årligt omkring 80.000 kroner.

Men dertil kommer, at De fynske Landboforeninger har meddelt, at landboungdommen heller ikke længere kan budgettere med det sædvanlige tilskud på 140.000 kroner fra den kant. Årsagen er nedskæringer efter flere års store underskud hos hovedforeningen på Ørbækvej, der til daglig huser blandt andet landboungdommens kontor.

- Hidtil har vi kunnet få vort budget til lige at løbe rundt, men det her er en katastrofe, siger formanden for Landboungdommen Fyn, Per Brems Jensen, efter at han i forrige uge modtog den triste meddelelse fra De fynske Landboforeninger.

- Vi er et vigtigt serviceorgan for de unge, og det er trods alt os, som skal føre det fynske landbrug videre. Derfor forstår jeg ikke, at man nu måske er med til at trække tæppet væk under vor organisation.

For at understrege situationens alvor er alle bestyrelsesmedlemmerne i de lokale fynske landboungdomsforeninger på torsdag indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Landboungdommen Fyn.

- Her vil vi så drøfte situationen og vore muligheder. Og naturligvis håber vi, at der kan fremkomme ideer til, hvordan vi kommer videre, siger Per Brems Jensen.

Læs også