Festival for livsglæde og sunde produkter

(LANDBRUG SYD) Sønderjyllandske smukkeste slotsruin bliver ramme om åbningen af natur-, kultur- og økologifestivalen 26.-27. juli.

Der bliver liv og fest på avlsgården Trøjborg - nabo til den maleriske ruin af Trøjborg Slot - i weekenden 26.-27. juli. Gården er vært for den største samlede præsentation af sunde og giftfri produkter siden den økologiske verdenkongres i København i 1996. Over 40 udstillere har meldt deres deltagelse. De fleste får plads i et kæmpetelt på den gamle avlsgårds enorme gårdsplads.

Men ud over de mekantile udstillere kommer der en lang række foreninger, som vil fortælle om alternativ livsstil.

- Vi arrangerer festivalen, fordi der er behov for mere livsglæde og mere viden om økologi, siger Bodil Bertelsen, Døstrup, én af de fire ildsjæle, som har tryllet festivalen frem.

Deres initiativ har vakt opmærksomhed. Således kommer der en udstilling fra en økologisk vinbonde i Tyskland, som overvinder mere end 1000 kilometers afstand og alle de danske spritafgifter for at være med.

Programmet spænder fra det frisiske kor Klangspål over Singin’ Strings og radiodoktor Carsten Vagn-Hansen til folkrock ved Cross, Schack og Ostermann - og underholdning under økofestmiddagen i Trøjborg Avlsgårds kæmpelade lørdag aften ved Sigurd Barrett og senere Partyland.

Også om søndagen er der foredrag og musik. Man kan blive klogere på økologi, men også risikere at blive medlem af foreninger som Greenpeace eller Grønne Familier eller Økologisk Landsforening. Selv Mellemfolkeligt Samvirke har sin plads på festivalen, så man risikerer at blive ulandsfrivillig i Afrika. Det eneste, man ikke risikerer, er at blive dummere.

Under hele festivalen er der en lang række arrangementer for børn - og om lørdagen spørger Mik Schack underfundigt, hvem der har ansvar for økologien - forbrugerne eller politikerne.

Det er et godt sted at komme hen, hvis man vil have en frugtbar provokation.

Og hvis man ikke gider det, kan man jo altid smage på velfærdskyllinger og hyldeøl - og det er altså ikke standardbajere, der lige er taget ned fra hylderne.

Læs også