40 år i grovvare-branchen

(LANDBRUG SYD) 68-årige Peter Jessen kan 1. maj fejre sit 40 års jubilæum i grovvare-branchen. Han blev i 1963 ansat som forretningsfører i Vejrup Andels Grovvareforening, og gejsten er i dag præcis den samme som dengang.

Telefonen kimer næsten uafbrudt på hans kontor, og der bliver modtaget ordrer og beskeder i en lind strøm, mens Landbrug Syd mellem telefonopkaldene forsøger at portrættere manden, der som 28-årig i 1963 startede sin karriere indenfor grovvare-branchen med en årsløn på blot 8000 kroner.

Der er langt fra dengang i 1963 og til i dag, hvor Vejrup Andels Grovvareforening foruden grovvarer blandt andet også omfatter en OK-benzintank. Medarbejderstaben tæller i alt tre medarbejdere samt en kontordame på halv tid.

En af de øvrige medarbejdere, Egon Jessen, har i øvrigt været med næsten lige så længe som Peter Jessen, nemlig 39 år.

- Det med computere har aldrig sagt mig noget, og mit indtryk er, at det går lige så stærkt med pen og papir. Og skal vi sende noget hurtigt, kan vi jo bare benytte faxen, forklarer Peter Jessen, mens han grinende konstatere, at der sikkert er mange, der synes han er lidt sær på det område.

Og det med pennen og papiret bliver bevist lidt efter, da telefonen ringer endnu en gang. Ordren skrives i hånden samtidig med der tales. Og kunder er der nok af, selv om Peter Jessen erkender, at strukturudviklingen i landbruget også har slået igennem her. Kunderne er blevet færre, men større.

- Hvorfor skulle man dog trække sig tilbage, når man er glad for sit arbejde og stadig sagtens kan klare det, konstaterer Peter Jessen, der har samme gejst for sit arbejde som dengang for 40 år siden, hvor han startede.

Han erkender dog, at den dag kommer, hvor yngre kræfter skal tage over, men håber samtidig, at virksomheden kan fortsætte som hidtil. Selv har han tænkt sig at hellige sig arbejdet nogle år endnu, men fritidsinteresser er der ellers nok af. Blandt andet et sommerhus samt interessen for golf-spillet og samværet med sin familie.

Peter Jessen bor med sin samlever i Vejrup, mens de tre børn er spredt rundt om i landet. De to sønner er begge maskinmestre i henholdsvis Nordjylland og på Sjælland, mens hans datter er socialrådgiver i Esbjerg.

Læs også