Klar med variable plove fra Naud

(Effektivt Landbrug) Slitagen på nye Naud-plove er reduceret med cirka 75 procent i forhold til en almindelig variabel vendeplov, lyder det fra Stenderup Maskiner.

Hidtil har den danske importør nemlig valgt ikke at markedsføre Nauds variable plove. Det skete ud fra strategien om, at en plov skal være så enkelt og stærk som muligt.

- Dette har ændret sig med den nye serie af variable plove fra Naud. Her har man nu fået en plov hvor slitagen er reduceret væsentligt i forhold til de øvrige mærker af variable plove, der findes på markedet.

- Naud-plovens opbygning fraviger nemlig på et væsentligt punkt: Hvor man ved vending af de fleste typer variable vendeplove kører alle furer sammen, er der på den nye indsat en ekstra cylinder, som ved vending af ploven centrerer hovedrammen og ikke alle furerne. Dette reducerer slitagen på ploven med cirka 75 procent i forhold til en almindelig variabelvendeplov, lyder det fra Stenderup Maskiners salgschef Mogens Jensen.

De nye variable plove er med trinløs hydraulisk indstilling fra 12-20 tommer. RVN-serien er med automatisk stensikring og RVX-serien er med springboltsikring. Plovenes øvrige opbygning, hvor ramme og åser er opbygget i kasseprofiler er bibeholdt.

- Vendeplovene leveres som standard med stålmuldplader, ligesom plovene igennem en årrække har kunnet leveres med muldplader af fiber. Denne type muldplade har kunnet leveres som ekstraudstyr til montering på standard underploven.

- Dette koncept indføres nu også med de nye ristemuldplader, som kan monteres på en standardunderplov ved at montere en ekstra stiver og holder for risteunderstøtning. Denne løsning betyder - foruden en stor fleksibilitet - også en væsentlig reducering i prisen, da en risteunderplov normalt er en specialfremstillet underplov, hvor man når man først havde valgt ristemuldplader, ikke kunne ændre ploven ved et eventuelt gensalg, pointerer man fra den danske maskinimportør.

De første variable plove fra Naud med risteunderplov er netop leveret i Danmark.

Læs også