Gratis adgang til dyrskuet

(LANDBRUG SYD) For at trække flere mennesker til og dermed øge samfundskontakten har arrangørerne af dyrskuet i Horsens valgt at lade folk komme gratis ind.

På landsplan tales der om at ofre millioner af kroner på at pleje landbrugets image - i Horsens går dyrskuet foran og tilbyder alle interesserede at komme gratis ind, når dyrskuet løber af stablen 13. og 14. juni:

- Når der kommer så mange udstillere og maskinhandlere, er det ærgerligt, at der ikke kommer flere mennesker. Nu har vi valgt at lade det være gratis at komme ind, og det tror jeg helt klart vil trække flere mennesker til, lyder meldingen fra LRØs direktør, Per Bardrum.

- Vi har mange udstillere af både dyr og maskiner - nu mangler vi blot, at vi ikke kan se græsstråene for bare fødder, lyder meldingen fra Per Bardrum.

Om der kommer så mange gæster, vil kun tiden kunne vise, men mindre kan også gøre det. Der skal blot flere gennem indgangene, så dyrskuet for alvor vil blive en vigtig del af samfundskontakten - forholdet mellem by og land - og flere mennesker vil også gavne tivoli.

- Det vil nok koste os omkring 100.000 kroner, men det er en god imagepleje. Vi må også erkende, at en familie med entre, tivoli og lidt at spise hurtigt kommer af med 500 kroner ved et besøg på pladsen - nu er vi med til at gøre det billigere, og jeg tror, vi på den måde får flere gæster, der er på pladsen et par timer og så går igen, vurderer Per Bardrum.

At det samlet ikke kommer til at koste mere for de fem arrangerende landboforeninger skyldes, at der samtidig er nogle besparelser. Der spares noget personale og er ikke brug for kontrollører ved indgangene.

- Jeg tror, ideen med fri entre er god. Får vi så samtidig lidt fornuftigt dyrskuevejr, tror jeg, der vil komme mange til dyrskuet, lyder meldingen fra Per Bardrum.

Læs også