Landbruget henter direktør i industrien

(LANDBRUG SYD) Den 35-årige agronom, Torben Jensen, Agerskov, er blevet ansat som ny direktør i Sydvestjysk Landboforening Varde.

Valget faldt på den 35-årigeTorben Jensen, der i dag er fabrikschef i Eldorado Gruppen i Haderslev, der er Skandinaviens største grossist i dyrefoder og dyreartikler.

Men allerede som 27-årig fik Torben Jensen sit første direktørjob - umiddelbart efter afslutningen af agronomstudiet. I alt er det blevet til tre chefstillinger i industrien, inden han nu vender tilbage til landbruget.

- Naturligvis er der forskel på at sælge viden og at sælge et fysisk produkt, men værktøjerne til at nå virksomhedens mål er de samme, siger den nye chef for de 110 ansatte i landbrugscentrene i Varde og Bramming.

For at matche den økonomiske side af et lederjob har Torben Jensen sideløbende med sit studie læst HD 1. del.

En del af sin ledelsesmæssige oplæring har Torben Jensen fået i forsvaret, hvor han i en femårig periode har været fuldtidsansat – senest med kontrakt som officer af reserven.

Under og lige efter studierne på Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole har Torben Jensen været sendt ud som FN-soldat til ex-Jugoslavien. Første gang som efterretningsofficer, forbindelsesofficer og leder af FNs civile personale i Tuzla. Anden gang som teamleder af et diplomatisk EU-team i Mostar.

Med jobbet i Varde vender Torben Jensen tilbage til sit udgangspunkt. Han er født og opvokset i Tjæreborg, og sammen med ægtefællen Heidi, der stammer fra Esbjerg, ser han frem til med tiden at rykke teltpælene til hjemegnen. Og det bliver vel at mærke et sted på landet.

Læs også