Første diplomvirksomhed i hydraulik

(LANDBRUG SYD) Virksomheden Hydropower A/S, der er en del af A/S P. Grene koncernen, er som landets første virksomhed inden for hydraulikbranchen udnævnt som diplomvirksomhed. En ordning, som er indført for at styrke såvel medarbejdernes som virksomhedernes kompetencer til fordel for kunderne.

Hydropower A/S med hovedsæde i Esbjerg og afdelinger i blandt andet Kolding og Randers satser kraftigt på en alsidig efteruddannelse af sine medarbejdere for at styrke såvel medarbejdernes som virksomhedens kompetencer.

Og det var netop det, der udløste anerkendelsen som Diplomvirksomhed. En ordning som branchen for hydraulik og pneumatik har indført for sine 55 medlemsvirksomheder, der omfatter knap 2000 medarbejdere og en omsætning på 2,5 mia. kroner.

Direktør Leif N. Dircksen, Hydropower A/S lægger vægt på, at ordningen betyder en højnelse af virksomhedens kvalitet og håndværk.

- Men Diplomordningen betyder også, at arbejdet udføres i overensstemmelse med de tekniske forskrifter. Kunderne kan således føle sig trygge ved, at opgaverne er lavet på basis af den korrekte lovgivning. Dertil kommer, at medarbejderne undervises i såvel førstehjælp som brandbekæmpelse og etik, siger Leif N. Dircksen.

I praksis skal medarbejderne gennemføre et 57 timers kursus med en afsluttende, skriftlig prøve. Det foregår på Års Tekniske Skole. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Metalindustriens Efteruddannelse og med Esbjerg Safety Consult A/S som auditor.

Foreningen ønsker ordningen indført som et obligatorisk kvalitetsstyringssystem. Det har fået betegnelsen KSM, der står for Kvalitet, Sikkerhed og Miljø. Reelt er der tale om et mini ISO certificeringssystem, som branchen håber, at alle 55 medlemsvirksomheder har gjort sig fortjent til inden udgangen af 2004.

- Ordningen er først og fremmest gennemført for dem, som ikke har en ISO certificering i forvejen, og som på den her måde kan sikre sig dokumentation i lighed med en ISO certificering. Hos Hydropower har vi i forvejen en ISO 9001. Når vi alligevel sender vores medarbejdere på KSM-kurset, så er det fordi, vi også ser det som den første spæde start på en autorisation for de virksomheder, som får status af Diplomvirksomhed, siger Leif N. Dircksen, og fortsætter:

- At hydraulikbranchen i lighed med andre brancher skal have en autorisation for at arbejde med hydraulik. En autorisation, som vil betyde en forbedring af hele branchen.

Som bevis for at have indført KSM har direktør Leif N. Dircksen fået overrakt branchens første Virksomhedsdiplom af foreningens formand, Jarl Jørgensen. Med dette kvalitetsstempel oveni i den store ISO 9001 certificering fastholder Hydropower ikke alene sin konkurrenceevne, men også sin position som en af de førende virksomheder i hydraulikbranchen.

Hydropower A/S har i næsten 30 år været en førende leverandør og servicepartner, når det gælder udvikling og produktion af hydrauliske systemer og anlæg, levering af komponenter samt reparation og vedligehold.

Aktiviteterne inden for industri, maritim, mobil, landbrug og offshore har gjort, at en stor kreds af brancher har fundet det attraktivt at samarbejde med Hydropower A/S, som ud over hovedsædet i Esbjerg, også har faciliteter med salg og service i Kolding, Greve, Randers og Ålborg.

Læs også