Døren på klem for UK-andelshavere

(Effektivt Landbrug) Arla-moderselskabet er interesseret i at knytte de britiske leverandører i det nydannede aktieselskab Arla Foods UK plc tættere til sig. På sigt kan der blive tale om britiske andelshavere i selskabet.

Fusionen, der forarbejder cirka 2,3 milliarder liter mælk om året, får en årlig omsætning på omkring 15 milliarder kroner.

Mejerifusionen blev præsenteret af Arla-formand Knud Erik Jensen (indsat foto) ved et pressemøde i torsdags. Her pointerede han, at fusionsparterne nu bliver Storbritanniens førende udbyder af mejeriprodukter.

Knud Erik Jensen sagde samtidig, at man fra Arla-moderselskabets side er interesseret i at knytte de britiske leverandører tættere til det nydannede selskab.

Det kan eksempelvis komme til at ske via bonusaftaler. Han ville samtidig ikke afvise, at briterne på længere sigt kan blive andelshavere i selskabet.

Danske Andelsselskabers formand, Bent Juul Sørensen, glæder sig over Arlas engelske fusion. Og han ser hverken selskabets aktieselskabsform eller børsnoteringen i London som en underminering af andelsbevægelsen i Danmark.

Læs også