Flemming Thorsager på vej til VM

Landmand fra Givskud skal forsvare de danske farver ved verdensmesterskaberne i Schweiz i weekenden.

I sportsverdenen trænes der altid intensivt op til de store mesterskaber og ikke mindst et verdensmesterskab, men den 35-årige gårdejer, Flemming Thorsager fra Givskud erkender, at han ikke er i den bedste pløjeform, når han nu drager af sted mod Murten i Schweiz for netop at deltage i verdensmesterskaberne i pløjning, der finder sted 7. og 8. september.

Landbrug Syd aflagde i sidste uge den danske mester i pløjning med standardplov et besøg på en mark nær hans ejendom ved Givskud, hvor han ville pløje et par timer, inden der blev sat en stopper for den del af legen. Allerede tirsdag morgen skulle traktor og plov være læsset på en fragtbil på vej mod Schweiz, så bortset fra mandag var der ingen træning i sidste uge.

- Jeg regner så med at kunne træne dernede allerede mandag (i dag, red.), og tirsdag, onsdag, torsdag og fredag er officielle træningsdage, så jeg håber at kunne pløje mig i form til mesterskaberne, lød vurderingen fra Flemming Thorsager, der dog ikke lægger skjul på, at han gerne ville have trænet en uge mere.

Som landmand med 80 hektar jord inkl. forpagtning er det imidlertid begrænset, hvor meget tid, der kan afsættes til træning midt i en høsttid, hvor traktoren også skal bruges til andet markarbejde, men nu er bedriften i Danmark forladt til fordel for opladning til mesterskaberne, og det er i stedet hustruen og en vikar, der tager sig af dyrene.

- Vi kommer til at pløje i noget jord, der slet ikke findes magen til i Danmark, og der er en anden pointsgivning, så det bliver svært, men jeg drømmer da om, at det skal gå godt, siger Flemming Thorsager, der stiller op med en ny plov bag sin traktor, en Ford 6810.

Avisens udsendte ønsker naturligvis en lidt mere præcis udmelding om forventningerne til placeringen:

- Jeg håber at blive blandt de 15 bedste, lyder vurderingen.

Han er spændt på, hvordan jorden bliver at pløje. Mesterskaberne afvikles på meget lerholdigt jord, så først på selve dagen er det muligt at afgøre, hvilket materiel, der skal bruges. Det afhænger meget af, om der er tør- eller regnvejr, så i stil med de bedste Formel 1-kørere bliver der medbragt forskelligt materiel afhængig af, om det er en tør eller en våd mark, der skal pløjes i.

- Det er meget sjældent, en førstegangsdeltager kan blande sig helt i toppen. Du skal først vænne dig til showet, der er mange mennesker, der tales på et andet sprog, og der er andet mad, end du er vant til, så der er meget, du skal vænne dig til, konstaterer Flemming Thorsager.

Han startede som deltager i pløjekonkurrencer, da han var 15 år og har været med siden, og efter en andenplads og to tredjepladser lykkedes det ham i fjor at komme helt til tops og blive dansk mester, og den titel sikrer ham nu deltagelse ved VM, hvor han skal forsvare de danske farver.

Danmark har ofte leveret flotte resultater ved VM, så der er ingen tvivl om, at den danske mesterpløjer har noget at leve op til.

Læs også