Slagterifusionen mellem Danish Crown og Steff-Houlberg er nu en realitet

På et møde torsdag har repræsentantskaberne i Danish Crown og Steff-Houlberg besluttet at acceptere de krav – herunder en vedtægtsændring, - som Konkurrencerådet i den foregående uge offentliggjorde som betingelser for at godkende slagterifusionen.

Dermed er fusionen en realitet – med tilbagevirkende kraft fra regnskabsårets begyndelse pr. 1. oktober 2001. 94% stemte for fusionen i Danish Crown og 100% i Steff-Houlberg.

-Nu er usikkerhedsperioden forbi, og arbejdet kan gå i gang. Vi er ivrige for at få taget hul på de mange muligheder som denne fusion indebærer, siger Danish Crown’s administrerende direktør Kjeld Johannesen.

- Vi tror på perspektiverne i denne fusion, som reelt er realiseringen af en mangeårig vision i branchen om et landsdækkende slagteriselskab, og vi finder det væsentligt at sikre det andelsejede grundlag for de værdier der er opbygget i branchen også i den fremtidige konkurrencesituation, siger Danish Crown’s formand, Niels Mikkelsen.

Med godkendelse af fusionen skal der nu tages stilling til den fremtidige organisation og de omlægninger, der vil være en naturlig følge af fusionsbeslutningen.

Det ligger her allerede fast, at slagteri- og ferskkødsaktiviteterne i Steff-Houlberg fremover vil indgå i Danish Crown’s svinekødsdivision, mens Steff-Houlbergs forædling vil blive en del af det fremtidige Tulip Food Company, der også omfatter Danish Prime. Danish Crown’s hovedsæde i Randers bliver hjemsted for det fusionerede selskab.

Selvom Danish Crown bliver det fortsættende selskab, vil det kendte Steff-Houlberg varemærke fortsat være at finde på det danske marked.

Den nu udvidede Danish Crown-bestyrelse samles den 13. maj for at tage stilling til en række forhold omkring den fusionerede virksomhed.

Læs også