bannerPos

Svineproducent høster gevinst af gmo-fri soja

13-04-2012 08:54

Hvidsten-landmand har noteret en række markante forbedringer i sin besætning efter han har skiftet gmo-soja ud med gmo-fri soja til sine søer.

Ib Borup Pedersen, Pilegården i Hvidsten, har oplevet en markant forandring i sin svinebesætning, efter at han har skiftet til gmo-fri soja i foderblandingerne til sine søer.

- Mest tydeligt var det, at vores massive problemer med spædgrisediarre forsvandt fra den ene dag til den anden, siger han.

Efter skiftet til gmo-fri soja har Ib Borup Pedersen konstateret en række forbedringer - blandt andet lettere faringer, søer med højere mælkeydelse, færre døde pattegrise, mere ensartede grise ved fravænning, lavere medicinforbrug, en højere faringsprocent og en stigning i fravænnede grise pr. kuld til 14 grise.

Mindre medicin betaler
De mange forbedringer i besætningen kan sagtens betale for det dyrere gmo-fri foder.

- Alene de besparelser, jeg har opnået på medicinkontoen, har betalt for den ekstra udgift til den gmo-fri soja, fastslår Ib Borup Pedersen, der med sin e-kontrol dokumenter resultaterne.

Før foderskiftet lå niveauet på 28,1, som endda var det hidtil højeste i besætningen.

Svineproducenten er i øvrigt kritisk over for gmo-soja, som dyrkes med et betydeligt forbrug af glyphosat på markerne. Landmanden tilføjer, han er overbevist om, at hans kolleger ville droppe gmo-foderafgrøder, hvis de kendte skadevirkningerne på dyr og mennesker.

Videncenter for Svineproduktion har netop besluttet at teste mavesundheden hos grise, der er fodret med henholdsvis gmo- og non-gmo-soja.

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next