bannerPos

Høegh: - Høringsperioden er tåbelig og vil være spildt

Redaktionen

19-12-2012 12:26
Venstres fødevare- og landbrugsordfører, Henrik Høegh, vurderer, at Ida Aukens planer vil give store frustrationer blandt lodsejerne

Fødevarer- og landbrugsordfører Henrik Høegh (V) har ikkemeget til overs over for den måde, hvorpå miljøminister Ida Auken (SF) harplaner om at gennemføre en høringsperiode om vandplanerne.

I en kommentar til Effektivt Landbrug vurderer han påbaggrund af onsdagen åbne samråd blandt andet, at Ida Auken vil gennemføre enhøringsperiode med en række klassificeringer af vandløb, som ministeren vedskal ændres.

- Det vil helt naturligt skabe frustrationer hos mange lodsejere,som frygter for afvandingen af deres jorde på grund af et planforslag medreduceret grødeskæring i drænsystemets vandløb, lyder det fra venstremanden.

- Det er mildest talt tåbeligt og har den konsekvens, atlodsejerne frustreres nytteløst, kommunerne overbelastes med spørgsmål, og manspilder minimum et halvt år i arbejdet med at nå målsætningerne i vores vandløb.

I stedet ser Henrik Høegh gerne, at Naturstyrelsen sammen medkommunerne nu laver en korrekt klassificering af alle vandløb – og dereftersender planerne i høring.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.
Side 1 af 1636 (32715 artikler)Prev1234567163416351636Next