Brødr. Ewers er klar til 165 års jubilæumsfest

Den 24. maj i det nye år holder foderstofvirksomheden Brødr. Ewers A/S en stor fest for landmandskunder og virksomhedens medarbejdere

»Handel med korn og foderstof på ærlig vis«. Det var målsætningen, da Brødr. Ewers blev etableret for 165 år siden. En målsætning der har gjort firmaet til Danmarks største privatejede korn- og foderstofforretning.

Virksomheden startede i en købmandsgård på Humletorvet i Sønderborg. Bygningen står der den dag i dag, dog ikke i sin oprindelige form. Købmandsgården blev nemlig bombet i 1864, og genopbygget med beboelse, kontor og lagerrum, men det er her, historien om Brødr. Ewers starter.

Virksomheden drives i dag af femte generation. Den har konstant udviklet sig, og det er nu fjerde gang virksomheden markerer jubilæum med en stor fest for kunder og medarbejdere.

Første gang var i 1998, hvor 150 års jubilæet samt overdragelsen fra fjerde til femte generation blev markeret. Ved denne lejlighed udtrykte Hans Otto Ewers, at sådan en god fest burde holdes noget oftere - og det har man så siden holdt hver femte år.

Holdes i Rødekro

Deltagerne kan se frem til at faglighed, humor, god mad og drikke vil danne rammerne for festdagen. Festen holdes i Compass Congress Center i Rødekro, hvor der er plads til ca. 1.200 gæster. Her vil kunder og medarbejdere blive budt på italiensk inspireret mad og drikke, med mulighed for at supplere med øl fra Brøggeriet i Sønderborg, hvor Claus og Hans Otto Ewers er medejere.

Som festtalere er indbudt Søren Gade, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, samt landmand og landboforeningsformand Mogens Dall, LandboSyd. Derudover kommer Jan Gintberg og underholder. Jan har grønt bevis fra Kalø Landbrugsskole, og har en bachelorgrad i jordbrugsøkonomi, så baggrundsviden mangler der ikke for at underholde de mange gæster fra landbruget.

Værdier holdes i hævd

Landmandskunderne vil til foråret modtage en invitation med posten.

- Brødr. Ewers handler stadig på ærlig vis Brødr. Ewers har bibeholdt den oprindelige målsætning, nemlig at drive forretning på ærlig vis. Det har gennem alle årene være fundamentet i virksomheden, og vil også være det fremover, understreger Claus og Hans Otto Ewers.

I dag er Brødr. Ewers A/S Danmarks største privatejede grovvarevirksomhed med ca. 110 medarbejdere og en årlig omsætning på ca. 1,1 mia. kr. Brødr. Ewers A/S har udover hovedsædet i Sønderborg afdelinger i blandt andet Toftlund, Vissenbjerg, Hobro, Tureby og Ølgod, samt foderfabrikker i Aabenraa.

Læs også