Flag, fest og løbehjul

Omkring 1000 mennesker deltog i indvielsen og åbent hus arrangement i nyt rådgivningscenter i Vojens – direktøren kommer hurtigt rundt.

Gangene er lange og spredt over tre fløje omkring det fem-kantede indgangsparti, så Per Silius Emdal har langt, når han skal rundt i de nye omgivelser, men direktøren for landbrugscentret i Vojens fik det helt rigtige hjælpemiddel, da Sønderjysk Landboforening bød til indvielse af centret.

Tilsyneladende var der nogle, der havde smugkigget, for gaven fra Frøs Herreds Sparekasse bestod i bl.a. et løbehjul, så Per Silius Emdal hurtigere kan komme rundt og følge livet i alle afkroge af det flotte center, der i et dejligt solskinsvejr blev det helt store trækplaster:

- Hele dagen igennem nærmest væltede det ind med gæster, og det overgik helt klart selv vore mest dristige forventninger om besøg, fastslår Per Silius Emdal, der vurderer, at besøgstallet har ligget omkring de 1000 gæster på en alt i alt vellykket dag.

Det var formand for Landboforeningerne og Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, der holdt den officielle indvielsestale i overværelse af en næsten fyldt kantine, hvor der langt fra var siddepladser til alle, selvom der blev båret flere stole ind.

- Det er imponerende, at jeg nu for anden gang på få måneder er med til en indvielse i Sønderjylland, men det viser, at der er dynamik i det sønderjyske og en tro på fremtiden for sønderjysk landbrug, fastslog Peter Gæmelke.

Han hentydede dermed til den tidligere indvielse af tilbygningen i rådgivningscentret i Aabenraa.

- Udviklingen i landbruget har gjort det nødvendigt med disse strukturtilpasninger, fastslog den nuværende formand, Gert Karkov, der ud over at byde velkommen også varetog hvervet som forsanger ved indvielsen.

- Nu er terningerne kastet, og der er ingen vej tilbage. Vi har måske ikke slået fire seksere, men vi har i hvert fald slået fire ens. Medarbejderne trækker på samme hammel og viser en stor korpsånd og en loyal opbakning, fastslog Gert Karkov.

Han betegnede det nye center som landbrugets storcenter med selvstændige virksomheder og et sted, hvor der tilbydes det, som landmanden efterspørger og ønskede alle til lykke med en forening og et center, der er gearet til fremtiden.

Læs også