Flest mink på sydjyske farme

Uviklingen mod flere mink og større minkfarme fortsætter.

I Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening (FSP) er der sket en stigning på 3,6 procent fra omkring 614.000 avlstæver i 2000 til cirka 636.000 tæver i år, skriver Dansk Pelsdyravl.

Antallet af farme i området er 508, hvilket giver en gennemsnitlige farmstørrelse på 1.252 tæver – stigning på omkring 100 tæver. FSPs minkavlere har således i gennemsnit de største farme i landet. Landets gennemsnit ligger på 1.087 tæver.

- At udviklingen fortsætter i samme retning, er der ingen tvivl om. Og den bliver sikkert endnu mere markant, når alle minkfarme skal opfylde de nye krav om fast bund under burene. Det vil bevirke, at mange af de små farme lukker, og den gennemsnitlige farmstørrelse vil ryge i vejret, mener Tage Pedersen, Sole ved Hedensted, formand for Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening.

55 procent af minktæverne i Fyn og Sydjylland tilhører farvetypen scanbrown, hvorimod det på landsplan kun er 48 procent. På skindauktionen i Glostrup, der sluttede i sidste uge, opnåede scanbrown en gennemsnitspris på 208 kroner for regulære varer.

De to næstmest almindelige farvetyper i FSP er mahogany med 21,5 procent og scanblack med 12,3 procent. På den seneste auktion blev de solgt til priser på henholdsvis 227 kroner og 248 kroner, hvor gennemsnittet for alle mink var 228 kroner.

At der produceres flest mink i den billigste farvetype, skal ses i lyset af, at scanbrown er mere frugtbare end både mahogany og scanblack.

Læs også