Karkov afløser Bang-Hansen som viceformand

Formanden for Sønderjysk Landboforening og Fælleslandboforeningen for Nordslesvig har gjort kometagtig karriere. Nu er han med i den absolutte landbrugstop som repræsentant for sønderjysk landbrug.

Immervad-landmanden Gert Karkovs kometagtige karriere som folkevalgt nåede torsdag nye højder. Det skete, da han på Landboforeningernes Landsdelegeretmøde i Herning blev valgt som ny viceformand.

Gert Karkov fik med 257 stemmer større opbakning end de to øvrige kandidater tilsammen. Tættes på kom fynske Niels Rasmussen. Han opnåede 151 stemmer, mens Torben Myrup kunne drage hjem til Vesthimmerland med 41 stemmer i bagagen.

På delegeretmødet gik repræsentanter fra Landboforening Syd, Susålandets Landboforening og Sorø-Slagelse Landboforening på talerstolen, og anbefalede Gert Karkov som viceformand.

Foruden at vælge Gert Karkov som viceformand besluttede Landboforeningerne på delegeretmødet en ny foreningsstruktur. Strukturændringen medfører, at viceformand Gert Karkov også er formand for Landsudvalget for Driftsøkonomi. På den post afløser han Niels Rasmussen.

Gert Karkov afløste Hans Bang-Hansen, Horsens, der ikke ønskede genvalg. Genvalg var der til gengæld til de to øvrige i topledelsen, formand Peter Gæmelke og viceformand Henrik Høegh.

Nu skal han altså afløse Hans Bang-Hansen som viceformand i Landboforeningerne:

- Jeg ved godt, det er en kæmpe opgave at komme efter Hans. Derfor vil jeg da heller ikke forsøge at gå i hans fodspor. Jeg vil skabe min egen profil og finde min egen stil, sagde Gert Karkov til Landbrug Syd umiddelbart efter valghandlingen i Herning.

Han understreger samtidig, at han vil vægte signalerne fra baglandet tungt i det kommende arbejde. Han forudser, at VVM-spørgsmål og øvrige miljøsager vil være en af fremtidens helt store udfordringer i det landbrugspolitiske arbejde, ligesom han ser frem til opgave som formand for Landsudvalget for Driftsøkonomi.

Gert Karkov driver 115 hektar jord, hvoraf de 35 hektar er forpagtet. Der er 160 jerseykøer i løsdriftsstalden på gården i Immervad, hvor han lever med hustruen Karen Margrete. Sammen har parret tre døtre.

Læs også