Service er ligeså vigtig som brugtpris

Service er ligeså vigtig som brugtpris

BILLIG BJØRNETJENESTE: En billig, brugt maskine kan blive for dyr i det lange løb, mener man hos midtjyske Hylleberg. Firmaet sætter et omfattende serviceapparat i gang, når der handles brugte maskiner.

Når en landmand investerer i en brugt maskine, skal han ikke nødvendigvis hænge sig for meget i maskinens pris. Et prismæssigt »røverkøb« kan således hurtigt vise sig at være en rigtig dårlig handel.

- Den service, der ydes fra en maskinhandler før og efter en handel, er mange gange ligeså vigtig som prisen på den brugte maskine. Retter vi for eksempelvis blikket mod kartoffeloptagere skal man jo huske på, at der er et stort apparat i gang, når kartoflerne skal op.

- Der er hurtigt seks-otte mand i sving, og så nytter det altså ikke noget, at maskinen ikke kan køre i de 21-22 dage, vi traditionelt ved, vi har til at tage kartoflerne op i herhjemme. Den brugte maskine skal simpelthen være klargjort fra forhandleren.

- Man kan selvfølgelig også vælge at satse og købe en maskine med en mangelfuld service. Men så skal man huske at få et ordentligt nedslag i prisen, og man skal være villig til at løbe en betydelig, økonomisk risiko, vurderer Per Rasmussen fra Hylleberg.

Firmaet sælger Grimme’s kartoffelmaskiner til de danske kartoffeldyrkere, og Krone’s »grønne linie« - som blandt andet omfatter rundballepressere, storriver og vendere.

- Landmanden med den meget store specialproduktion køber nyt. Men den landmand, der har et stort samlet areal – med mange specialafgrøder – kan udmærket købe brugt. Afgørende er det dog i dag, at de brugte maskiner har en tilstrækkelig kapacitet. Og så skal tingene altså kunne holde. Ingen køber jo reelt en brugt maskine for at stå og reparere på den hele tiden, påpeger Per Rasmussen.

For at imødekomme problemer med brugte maskiner, har Hylleberg iværksat et omfattende serviceprogram, som går i gang, når en handel indgås. I første omgang efterses de maskiner, der tages i bytte. Det sker på værkstedet i midtjyske Rødekærsbro.

- Når en brugt-handel indgås, og en maskine tages i brug, kommer en montør ud og hjælper landmanden i gang med den »ny«, brugte maskine, han har købt via os. Han skal nemlig rigtig i gang. Oveni købet får han en sæsongaranti på vore egne produkter, ligesom vi efterfølgende tilbyder et vintereftersyn, hvor man fra november til august kan få sin maskine vedligeholdt til specialpris, siger Per Rasmussen, der slutter:

- Mit råd til landmanden skal være, at han udmærket kan købe brugt. Men han skal se på, om han får en professionel service hos sin maskinhandler. Serviceapparatet, man har i ryggen, er absolut en afgørende faktor i dag.

Læs også