- Forbrugerne har tabt tilliden til landbruget og fødevareproducenterne.

Årsagen er, at de økonomiske interesser synes at veje meget tungere end forbrugernes sikkerhed. Det siger professor Philippe Grandjean til Familielandbrugets blad, Landbrugsmagasinet.

Philippe Grandjean, der er professor ved Syddansk Universitet i Odense tilføjer, at hver gang der dukker nye oplysninger op omkring en fødevareskandale, så går landbrugsorganisationerne i defensiven, fordi de frygter for en negativ påvirkning af eksporten på mange milliarder kroner.

Denne fremgangsmåde betyder, at forbrugerne får større og større mistillid til landbruget, fordi de kritiske forbrugere oplever det, som om der fejes noget ind under gulvtæppet.

- Når så organisationerne bliver tvunget til at dykke ned i problemerne omkring fødevaresikkerhed, opstår der pludselig en berøringsangst. Efter min mening er det en stor fejlfortolkning at stikke hovedet i busken. På den måde pådrager du dig i virkeligheden et ansvar for at holde noget alvorligt skjult, som i virkeligheden er med til at skabe en risiko for forbrugerne, siger Philippe Grandjean.

- Da vi første gang oplevede BSE i Danmark, var der overhovedet ingen forskning på området. Men selv om der er sket en hel del siden, mener jeg personligt, at vi stadig står utroligt dårligt stillet på dette område.

- Alene sidste år brugte man 840 millioner kroner til bekæmpelse af BSE, og vi må nok regne med, at kampen fortsætter mange år endnu, og i værste fald kan komme til at koste landbruget milliarder af kroner, fordi man stod på bar bund, da sygdommen begyndte at vise sit grimme fjæs herhjemme, siger Philippe Grandjean