5.000 kvadratmeter fabrik til burgerbøffer: McDonald’s-aftale styrker Danish Crown og gavner landmændene
Ny Danish Crown-fabrik i Vejen skal sikre op mod 100 jobs og øge efterspørgslen på dansk oksekød gennem burgerkæden McDonald’s.

Fra højre mod venstre ses Mads Friis, adm. direktør McDonald's Danmark, Niels Duedahl, koncernchef i Danish Crown, Mie Gjedsted, Nordic Sourcing & Category Lead hos McDonald's og Finn Klostermann, adm. direktør Danish Crown Beef. Foto: Danish Crown
Et nyt samarbejde mellem McDonald’s i Norden og Danish Crown betyder, at der frem mod sommeren 2026 skabes 80-100 nye arbejdspladser i Vejen Kommune.
Det beretter Danish Crown i en pressemeddelelse.
Slagterikoncernen bygger en 5.000 kvadratmeter stor fabrik til produktion af burgerbøffer, og det øger behovet for danske kreaturer.
- Det er fantastisk, at McDonald’s har valgt os til at producere deres burgerbøffer fremover. Med aftalen skaber vi både nye arbejdspladser og leverer et synligt bevis på, at forsyningssikkerhed gør os til en attraktiv partner, siger koncerndirektør i Danish Crown Niels Duedahl.
Omkring 30 medarbejdere skal drive den nye fabrik, mens 60-70 bliver ansat på kreaturslagteriet i Holsted, der skal levere kødet til bøfferne. Dermed kan Danish Crowns andelshavere se frem til en styrket afsætning af dansk oksekød.
- McDonald’s er ekstremt selektive i valget af samarbejdspartnere. Vi er stolte af aftalen, som giver os mulighed for at bygge en helt ny produktion op med fokus på spisekvalitet og leveringssikkerhed, siger Finn Klostermann, direktør for Danish Crowns oksekød.
Hos McDonald’s vægtes dansk forankring og kvalitet højt, og her mener McDonald’s i Danmark, at aftalen er med til at sikre dansk oksekød i selskabets burgere.