Gråkjær fylder 50 år

Den vestjyske totalentreprenør og projektudvikler, Gråkjær, kan fejre noget så sjældent som 50 år på markedet takket været tre solide forretningsmæssige ben. Stifteren John Gråkjær er i fuld gang med at overdrage en stor del af virksomheden til medarbejderne.

Vilje, vedholdenhed og vestjyske værdier. Det er og bliver omdrejningspunktet for virksomheden Gråkjær (totalentreprenør og projektudvikler), som netop nu kan fejre 50-års jubilæum.

Man kan ikke sige Gråkjær uden at sige John Gråkjær, som opførte det første nøglefærdige landbrugsbyggeri som 20-årig. Siden er to forretningsmæssige ben blevet føjet til: erhvervs- og boligbyggeri, og det er foreløbigt blevet til mere end 4.000 byggerier i ind- og udland. Og nu er John Gråkjær i fuld gang med at generationsskifte virksomheden til medarbejderne, der tilsammen ejer knap halvdelen af Gråkjær-koncernen.

Risikofyldt branche

- Det er desværre ikke hver dag, at virksomheder fylder 50 år i entreprenørbranchen. Det er en risikofyldt branche, hvor store beslutninger skal tages, og hvor der er konsekvenser ved alt, hvad vi laver. Det gør til tider ondt. Omdrejningspunktet for vores succes er at have styr på processerne og parathed til omstilling. Derfor er jeg stolt over, at vores virksomhed i dag står solidt på tre ben og kan fejre 50-års jubilæum, siger John Gråkjær.

Han ser jubilæet som et godt bevis på, at virksomheden har formået »at flytte fødderne« i forhold til skiftende markedssituationer i ind- og udland og har holdt fast i vilje, vedholdenhed og vestjyske værdier.

Landbrugsbyggeri

Gråkjær oplever, at der er godt gang i landbrugsbyggeriet – både i Danmark og Sverige. Her udnytter virksomheden, at den igennem generationer har opbygget kompetencer i tæt samarbejde med dansk landbrug, der som bekendt hører til blandt verdens mest effektive.

Eksempelvis er der inden for det seneste år afleveret 20 landbrugsbyggerier, herunder 4 i Sverige. Det er især Gråkjærs kompetencer inden for opførelse af grisestalde, som svenskerne efterspørger, fortæller Henrik Skaarup.

 

Fakta om Gråkjær

  • Gråkjær-koncernen har 110 medarbejdere, og har siden starten for 50 år siden haft hovedsæde i Holstebro
  • Har byggerier i totalentreprise inden for erhverv, bolig og landbrug

Læs også