Frugt- og grøntsagsrester får nyt liv i ny specialøl

Overskydende pulp fra frugten og grøntsagerne, der bruges hos juiceproducenten Frankly Juice – der ellers var endt som madspild – bliver anvendt i brygningen af en spritny upcyclet øl fra Jacobsen-bryggeriet, der nu forhandles i landets 7-Eleven-butikker.

Kampen mod madspild fortsætter, og mange har fået øje på, at upcycling og tanken om cirkulær anvendelse af fødevare kan være et værdifuldt våben.

Ifølge en rapport fra Ellen MacArthur Foundation, der udkom tidligere på året, kan overgangen til et cirkulært fødevaresystem reducere drivhusgasemissionerne i fødevaresystemet med op til 70 procent.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også