Frugt- og grøntsagsrester får nyt liv i ny specialøl
Overskydende pulp fra frugten og grøntsagerne, der bruges hos juiceproducenten Frankly Juice – der ellers var endt som madspild – bliver anvendt i brygningen af en spritny upcyclet øl fra Jacobsen-bryggeriet, der nu forhandles i landets 7-Eleven-butikker.

Her er den nye øl, der er på gaden nu. Foto: 7-Eleven
Kampen mod madspild fortsætter, og mange har fået øje på, at upcycling og tanken om cirkulær anvendelse af fødevare kan være et værdifuldt våben.
Ifølge en rapport fra Ellen MacArthur Foundation, der udkom tidligere på året, kan overgangen til et cirkulært fødevaresystem reducere drivhusgasemissionerne i fødevaresystemet med op til 70 procent.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her